Recept Jahodový protlak

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodový protlak

Postup

Jahody opláchneme, pečlivě očistíme a dáme dobře okapat. Potom je nakrájíme nadrobno a posypeme želíro­vacím cukrem. Rozmělníme je buď metlou na sníh, nebo ponorným mixérem. Plníme ­do horkých, suchých sterilních sklenic a neprodyšně uzavřeme. Uchováme v mrazničce přibližně 3 týdny. Jahodový protlak však můžeme také rozdělit na porce a ty zmrazit.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 16.09.02 vloženo
  • 5479x zobrazeno

Ingredience

  • na 2 sklenice po 200 ml
  • 250 g zralých jahod
  • 250 g želírovacího cukru (3:1) (jestliže si protlak chtějí udělat i diabetici, použijí umělé sladidlo)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový protlak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz