Recept Jahodový pohár

aneb Jahodový pohár 2

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodový pohár

Úvod

Krémový dezert s čerstvými jahodami jako sladká tečka po vydatném obědě.

Postup

Mascarpone rozšleháme s cukrem, jogurtem a rumem do hladkého krému.

Jahody omyjeme, odstopkujeme, nakrájíme na půlky a střídavě s krémem plníme do poháru.

Pokud máme jahod málo, tak je můžeme rozmixovat s cukrem a citronovou šťávou a našlehaný tvaroh po vrstvách přelít. Vaječný koňak se strouhanou čokoládou dodá slavnostní nádech.

Recept je z kategorií: Poháry


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 28.03.02 vloženo
  • 47068x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • 300 g čerstvých jahod
  • 250 g mascarpone (lahůdkový sýr)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce bílého rumu Malibu

Navíc:

  • citronová štáva
  • 2 KL vaječného koňaku
  • trocha strouhané čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 05.01.16 16:13

Nemaje jahod, použila jsem mrazené maliny a rozmixované kaki…
Krém dle receptu, na zalití doma dělaný ořechovo-vaječný likér :)
Proloženo zbytkem piškotů, které zapůjčila kamarádčina malá dcerka, které ovšem nejvíce vadilo, že její pohár byl polit koňakem jen symbolicky - ovšem mlaskala tak, že byla slyšet přes dvě místnosti :D

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Terie 27.04.12 16:47

Nedalo se mu v těchto slunečných dnech odolat!

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Jahodový pohár

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2105 příspěvků 07.04.18 11:24

@Eja - já jsem tam už dávno, pod stejným nickem, ani nevím, zda tehdy fungovalo nějaké automatické propojení nebo jsem musela sem i tam provést registaci zvlášť, je to už dlouho… Ale od té doby mi chodí sz do jednoho boxu, jak z Labu, tak odtamtud (pár kamarádek mi tam zůstalo).
Ale i tam to šlo do kopru jako tady… :?
:mavam:

 
Uživatel je onlineEja
3805 příspěvků 07.04.18 11:01

@Zuzka1973 jo, to jsem si taky tak přebrala, ale pobavilo mne, že se mi tam nepodařilo zaregistrovat :roll: zřejmě stupeň utajení „přísně tajné“ :mrgreen:

 
Zuzka1973
2105 příspěvků 07.04.18 10:43

@Eja - myslím, že bys tam asi našla více, daleko více… emimino patří do stejného bloku s Labužníkem, jsou propojené, sz odtamtud mi chodí i na Lab a opačně… prostě mají stejné adminy a jelikož naše fotky i recepty se vložením stávají majetkem webu, tak s nimi šoupají i na ostatní co k Labužníku mají: tj emimino, pak ještě tuším asi ještě jeden či dva, ale názvy nevím…

edit:
už jsem to našla, je to přímo na Labu dole na stránce: emimino patří k Labu… nedělají nic v rozporu s pravidly, takže nemá cenu to nijak řešit…

Příspěvek upraven 07.04.18 v 10:47

Náhledová fotografie

 
Uživatel je onlineEja
3805 příspěvků 07.04.18 09:59
no...

Jsem náhodou narazila na toto a fotka mne praštila do očí…hledala a našla…tento recept…na miminu je jako autor admin…
Jen tak z legrace jsem zkusila se na miminu zaregistrovat - že budu lehce prudit… :mrgreen:, můj nick zde mi neprošel, to mi ještě nepřišlo moc divný, ale zkusila jsem ŠEST jiných, ve finále už i sprostých slov…nick je obsazen, zvolte jiný… :mrgreen: :pocitac:

 
K8
3 příspěvky 28.03.13 15:40

Přezdívky jako Katka nebo Katy byly obsazené, tak jsem to vyřešila takto :D Nechci vás posílat do hor :D

 
casino
4463 příspěvků 28.03.13 15:38
K8...

… tož vítejte na LABUŽNÍKOVI :kytka:
Nic vám neuteče :) ale dyby byla K9, tak to bych se strachovalo… :) :mrgreen:

 
K8
3 příspěvky 28.03.13 14:41
:)

Paráda, už vím co budu dělat v létě, musí to být výborné. Škoda jen, že jsem na tyto stránky nenarazila o něco dřívě :lol:

 
danda  09.05.12 20:28

casino, jen hamoun by snědl 250g sám :-), ne, pepř to není, ne všechno se prozrazuje, ale udělám výjimku, byla to bazalka :-)

 
casino
4463 příspěvků 09.05.12 20:18

Mascarpone mám rád, týdně ho vyrobím a zpracuji +/- kilo…
„…sladká tečka po vydatném obědě“ jak je psáno v úvodu :think: Obsahem tuku je to skoro jako 250 g másla 8) :mrgreen:

Snad by bylo fajn, kdyby ověřovatelé P.T. Labužnictvo seznámili s tím, co do krému přidali (bych to viděl na mletý pepř :mrgreen: protože na obrázku ten ktém vypadá, jako by byl před naaranžováním do poháru posbírán z podlahy, hyhyhy :mrgreen: 8)

Náhledová fotografie

 
anicka25
2 příspěvky 08.05.12 12:52

vyborny jedoduchy receptik,minuly tyden jsem ho delala pro pritele 3krat:-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz