Recept Jahodový nepečený dort - prázdninová bomba
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Ze zakysané smetany a vanilkových cukrů vymícháme krém. Na dno formy naskládáme piškoty ve dvou vrstvách, pokropíme je ovocnou šťávou, nebo rumem a rozetřeme na ně vrstvu krému. Na krém urovnáme připravené jahody, které překryjeme vrstvou krému, opět dáme piškoty a takto pokračujeme až do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu tvoří krém. Formu vložíme do chladničky, alespoň na 3 hodiny, aby jahodový dort ztuhl. Před podáváním vyjmeme z formy, vršek dortu posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme šlehačkou. Střed dortu ozdobíme jahodami a ihned podáváme. Příprava jahodového dortu je rychlá a jednoduchá a v létě přijde chlazená pochoutka vhod.
Recept je z kategorií: Dorty
- 16.03.02 vloženo
- 49616x zobrazeno
Ingredience
- 300g menších jahod
- 4 krémové zakysané smetany (200 ml)
- 4 vanilkové cukry
- 1 balíček piškotu
- 3 lžíce ovocné šťávy, nebo rumu
- Na ozdobení:
- 4 lžíce strouhané čokolády
- 4 lžíce ušlehané šlehačky
- 6 čerstvých jahod
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.3.18 23:12
Nedávám šťávu a ani rum. Vlhko ze smetany a jahod stačí. Děti to milují. Se šťávou to nejí.
Líbí se miDiskuse k receptu Jahodový nepečený dort - prázdninová bomba
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jahodový nepečený dort - prázdninová bomba
99 příspěvků 27.6.09 15:17
Já dělám něco podobného, jen tam přidávám želatinu rozpuštěnou ve smetaně a troše mlíka. Pak to smíchám před vychladnutím na tuhnoucí teplotu s kysanou smetanou. Trošku to zvyšuje pracnost, ale rodina se po tom může utlouct. Na samostatný recept to není, tak si přihřeji svou polívčičku zde
já zas piškoty potírám zakysanou smetanou smíchanou s nastrouhanými jablky. Pokud jsou jablka kyselejší, jde tam trochu vanilkového cukru.
12 příspěvků 27.6.09 03:34
Já taky dělám podobný dort hodně často, jen nepřidávám jako Glama cukr a do zakysané smetany přimíchám trochu oslazenou ušlehanou šlehačku. Trochu se to tím zjemní. A zmizí vždycky do 10 minut. Ještě že s tím není tolik práce
Podobný dort pravidelně dělám. V zimě s broskvemi nebo meruňkami z kompotu, v létě používám jahody, borůvky maliny apod. Je skutečně úžasný, když ho v parném dni vyjmete chladivě studený z lednice. Já jen do něj nepřidávám VůBEC žádný cukr. Spotřebuji spíš 1-2 balíčky piškotů a ty, protože jsou sladké, k ochucení dortu opravdu stačí. S cukrem jsem to zkoušela, ale bylo to na mne příliš sladké. Takže, připravte si sladké jak komu chutná, ale bez cukru to lze také.
Fakt je to pochoutka!!!