Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jahody rozkrájejte a dejte je do vyparené zavarovací sklenice. Polejte je konakem, sklenici uzavrete a nechte stát v chladu asi 2 týdny. Po této dobe je vyklopte na síto vylozené plátnem a nechte je velmi dobre odkapat. Jahody nemackejte, likér by byl kalný. Do co nejsirsího hrnce dejte cukr a víno. Varte asi 45 minut az se mnozství zredukuje na asi 3 dl. Nechte vychladit a smíchejte s jahodovým rumem. Nalejte do sklenené karafy o obsahu asi 6 dl, zazátkujte a dejte do chladnicky. V ní likér vydrzí ca. 6 mesícu.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahodový likér