Recept Jahodový likér

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jahody rozkrájejte a dejte je do vyparené zavarovací sklenice. Polejte je konakem, sklenici uzavrete a nechte stát v chladu asi 2 týdny. Po této dobe je vyklopte na síto vylozené plátnem a nechte je velmi dobre odkapat. Jahody nemackejte, likér by byl kalný. Do co nejsirsího hrnce dejte cukr a víno. Varte asi 45 minut az se mnozství zredukuje na asi 3 dl. Nechte vychladit a smíchejte s jahodovým rumem. Nalejte do sklenené karafy o obsahu asi 6 dl, zazátkujte a dejte do chladnicky. V ní likér vydrzí ca. 6 mesícu.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 08.06.08 vloženo
  • 10067x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+macerace

Ingredience

  • 250 g jahod
  • 3 dl bílého rumu
  • 175 g cukru
  • 1,5 l bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový likér

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Květáková polévka Květáková polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz