Recept Jahodový likér

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jahody rozkrájejte a dejte je do vyparené zavarovací sklenice. Polejte je konakem, sklenici uzavrete a nechte stát v chladu asi 2 týdny. Po této dobe je vyklopte na síto vylozené plátnem a nechte je velmi dobre odkapat. Jahody nemackejte, likér by byl kalný. Do co nejsirsího hrnce dejte cukr a víno. Varte asi 45 minut az se mnozství zredukuje na asi 3 dl. Nechte vychladit a smíchejte s jahodovým rumem. Nalejte do sklenené karafy o obsahu asi 6 dl, zazátkujte a dejte do chladnicky. V ní likér vydrzí ca. 6 mesícu.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 08.06.08 vloženo
  • 10627x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+macerace

Ingredience

  • 250 g jahod
  • 3 dl bílého rumu
  • 175 g cukru
  • 1,5 l bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový likér

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz