Recept Jahodový likér

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jahody rozkrájejte a dejte je do vyparené zavarovací sklenice. Polejte je konakem, sklenici uzavrete a nechte stát v chladu asi 2 týdny. Po této dobe je vyklopte na síto vylozené plátnem a nechte je velmi dobre odkapat. Jahody nemackejte, likér by byl kalný.
Do co nejsirsího hrnce dejte cukr a víno. Varte asi 45 minut az se mnozství zredukuje na asi 3 dl. Nechte vychladit a smíchejte s jahodovým rumem. Nalejte do sklenené karafy o obsahu asi 6 dl, zazátkujte a dejte do chladnicky. V ní likér vydrzí ca. 6 mesícu.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.06.08 vloženo
  • 9347x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+macerace

Ingredience

  • 250 g jahod
  • 3 dl bílého rumu
  • 175 g cukru
  • 1,5 l bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový likér

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz