Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z vajec, cukru a špetky soli ušleháme hustý bělavý krém. Přimícháme citrónové aroma. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému. Troubu vyhřejeme na 180 °C (*horkovzdušnou na 160 °C*). Těstem naplníme dortovou rozevárací formu o průměru 26 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Povrch uhladíme a pečeme 35-40 minut. Formu vyjmeme, rozevřeme, piškotový korpus vyklopíme a papír odstraníme. Necháme vychladnout. Korpus vodorovně rozpůlíme. Spodní plát přeneseme na dortový podnos a ohradíme dortovým prstencem. Dáme nabobtnat želatinu. Na náplň utřeme dohladka tvaroh, jogurt, citrónovou šťávu a oba cukry. Vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme želatinu. Vmícháme ji do krému. Ušleháme a přimícháme smetanu. Dáme chladit. Jahody opláchneme a nakrájíme na plátky. Jakmile krém začne želírovat, rozdělíme ho na dva díly. Dvěma třetinami jednoho dílu krému potřeme spodní dortový plát a rozložíme polovinu jahod. Zakryjeme zbývající třetinou krému. Přiložíme druhý plát a potřeme ho druhou polovinou krému. Navrch šupinovitě poskládáme druhou polovinu jahod. Dortové želé připravíme podle návodu a jahody zasklíme. Chladíme asi 3 hodiny. Odstraníme prstenec a okraj dortu ozdobíme mandlemi. *1 kousek 280 kcal, tj. 1170 kJ; 10 g bílkovin, 11 g tuků, 32 g sacharidů.*
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahodový dort s jogurtovým krémem