Recept Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

Postup

1. Jahody (250 g) omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mandarínky (175 g) necháme okapat a nakrájíme na kousky. 2. Želatinu namočíme do studené vody. Vejce oddělíme. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, Grand Mamier a žloutky smícháme. Nevymačkanou želatinu rozpustíme, smícháme ji s tro­chou tvarohové směsi a vmícháme do zbylé směsi. Chladíme. 3. Z bílků ušleháme sníh, smetanu ušleháme dopevna a obojí zamícháme do tvarohového krému. Chladíme 30 minut a vmícháme nakrájené jahody a mandarínky. 4. Korpus překrojíme, na spodní dfl položíme dortový prstenec, naplníme krémem a přiložíme vrchní díl. Chladíme 3 hodiny. 5. Džem rozředíme lžící vody a potřeme jím celý dort. Povrch obložíme čtvrtkami jahod, do středu dáme mandarínky a zalijeme polevou. Okraj dortu posypeme opraženými mandlovými lupínky.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 28.07.04 vloženo
  • 6378x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • příprava asi 50 minut, chlazení asi 4 hodiny
  • 1 kousek asi 340 kcal, 1420 kJ, 13 g bílkovin, 15 g tuků, 37 g sacharidů
  • 750 g jahod
  • 2 vejce
  • 275 g kompotovaných mandarinek
  • 70 g cukru
  • 6 plátků želatiny
  • 350 g měkkého tvarohu
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 40 ml Grand Marnier
  • 300 ml smetany
  • 1 korpus (prům. 26 cm)
  • 3 lžíce jahodového džemu
  • 4 lžíce mandlových lupínků
  • 1 balení dortové polevy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

Claudia
103 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

No jooooo, já jsem úplně slepá. Díky, Pendo, už ten korpus v ingrediencích vidím taky! :-))
V alkoholu se moc nevyznám, takže díky i za tuto informaci.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

Grand Marnier je francouzský likér typu curaçaa. Je ochucený (nebo lépe aromatizovaný) pomerančovou a citronovou kůrou a koňakem. A podle mne ten korpus je uveden v ingrediencích, čili je míněno hotový třeba zakoupený dortový korpus či vyrobený podle jiné receptury…:-))

Claudia
103 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

Mám dva laické a patrně velmi naivní dotazy:
1. Co to je Grand Marnier?
2. Jsem nějak nepochopila, z čeho se udělá ten korpus - to jako je korpus to se želatinou? A kde v návodu končí popis korpusu a kde začíná krém? Jsem nějaká zmatená či co… :-)
Asi si na něčem důležitém sedím, na něčem jako je vedení, že… Prosím, poraďte mi!

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahodový dort s jemným krémem a mandarínkami

Náádhera … nepečené dorty miluji a moji blízcí také, dělávám je ráda a často - zvláště v letních vedrech jsou osvěžující … Pepíčku moc děkuji za takové recepty :))
Zdravím a přeji hezký den

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz