Recept Jahodové máslo

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodové máslo

Postup

Jahody rozmixujte, dejte je spolu s cukrem a citronovou(po­merancovou) kurou do hrnce a za stálého míchání varte asi 10 minut.
Puré nechte zchládnout a rozmíchejte je s máslem. Dejte do chladnicky na nejméne 1 hodinu, radeji déle.
Vhodné na vafle, palacinky, croissanty nebo na nekteré muffinky.
V chladnicce vydrzí jahodové máslo 4-5 dnu.

Tip: Místo citronové/pome­rancové kury pouzijte strouhané nebo rozmixované mandle.

Recept je z kategorií: Ochucená másla


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.05.09 vloženo
  • 5235x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+chlazení

Ingredience

  • 250 g ocistených jahod
  • 50 g prosátého mouckového cukru
  • 1 KL jemne nastrouhané citronové nebo pomerancové kury
  • 50 g zmeklého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodové máslo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz