Recept Jahodové máslo

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodové máslo

Postup

Jahody rozmixujte, dejte je spolu s cukrem a citronovou(po­merancovou) kurou do hrnce a za stálého míchání varte asi 10 minut.
Puré nechte zchládnout a rozmíchejte je s máslem. Dejte do chladnicky na nejméne 1 hodinu, radeji déle.
Vhodné na vafle, palacinky, croissanty nebo na nekteré muffinky.
V chladnicce vydrzí jahodové máslo 4-5 dnu.

Tip: Místo citronové/pome­rancové kury pouzijte strouhané nebo rozmixované mandle.

Recept je z kategorií: Ochucená másla


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.05.09 vloženo
  • 5128x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+chlazení

Ingredience

  • 250 g ocistených jahod
  • 50 g prosátého mouckového cukru
  • 1 KL jemne nastrouhané citronové nebo pomerancové kury
  • 50 g zmeklého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodové máslo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz