Recept Jahodové máslo

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodové máslo

Postup

Jahody rozmixujte, dejte je spolu s cukrem a citronovou(pomerancovou) kurou do hrnce a za stálého míchání varte asi 10 minut. Puré nechte zchládnout a rozmíchejte je s máslem. Dejte do chladnicky na nejméne 1 hodinu, radeji déle. Vhodné na vafle, palacinky, croissanty nebo na nekteré muffinky. V chladnicce vydrzí jahodové máslo 4-5 dnu. Tip: Místo citronové/pomerancové kury pouzijte strouhané nebo rozmixované mandle.

Recept je z kategorií: Ochucená másla

Nahlásit recept

  • 31.05.09 vloženo
  • 5601x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+chlazení

Ingredience

  • 250 g ocistených jahod
  • 50 g prosátého mouckového cukru
  • 1 KL jemne nastrouhané citronové nebo pomerancové kury
  • 50 g zmeklého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodové máslo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz