Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jahody ocistete a prípadne jejich silnejsí cást u stopky trochu seríznete aby jahody mohly stát. Postavte je na talír nebo servírovací podnos a ostrým nozem je svisle rozríznete na ctyri díly. Ale jen tak, aby zustaly vcelku. Opatrne je rozevrete. V misce smíchejte sýr s cukrem a mandlovým extraktem a míchejte nebo slehejte az se vytvorí jednolitý lehký krém. Tímto krémem naplnte jahody. Cokoládu nastrouhejte a krém jí posypte.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.4.12 03:48
Hraní pro šikovné prstíky šikovné prstíky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahodové květy
1 příspěvek 13.5.16 10:44
Místo Philadelphie se může dát i mascarpone a trochu podle potřeby naředit smetanou.
Myslím že nešlo o náplň, zlobily už při krájení, moc tuhé. Na pootevření jsem použila nakládané višně, fungovalo až u krájení na více dílků.
Sprej občas používám, ale tentokrát byla klasika na jahodové poháry a zmrzlinu.
Zbylou jsem naředila kys. smetanou + tři lžíce odcezené jahodové šťávy.
Toto byl pokus před mixováním na jinou dobrotu. Příště bude líp. Krém bude dle receptu, s čokoládou hořkou.
30 kousků nebude, vystačím s množstvím o třetinu menším.
Díky za obrázek
Možná..kdyby se náplň - šlehačka nebo krém - stříkala mezi rozkrojené dílky…že by je trošku jako pootevřela..
Ale musela by být podstatně tužší, než
máš na fotce.. To vypadá jako šlehačka ze spreje.. 

Už jsem si vzpomněla..babi tu má někde recept.. tenhle obázek vložila před časem do diskuze jinde ..
Dnes jsem si hrála, tvořila květy. Moc se nedařilo, nevadilo, nepodarky jsem hned krájela na uvaření. Po nakrojení vložena malá višeň. Chvilku drželo, pak se rozjela. Až v závěru cosi osvítilo, zkusila jsem krájet jinak, drží, nepraská. Kupované jahody jsou hodně tuhé na tuto jemnou prácičku. Až budou neskleníkové, ještě vyzkouším
717 příspěvků 16.7.09 15:05
Nez jsem recept zverejnil, byl jsem na internet a videl jsem, ze se sýr Philadelphia v Cesku prodává. Ale asi ne vsude. Co je Lucina nevím ale Philadelphia je velmi mladý jemný sýr s mazlavou konzistencí. Tvaroh se smetanou, jak navrhujes, by jej urcite nahradil. A amaretto by to jen vylepsilo. Dobrý nápad!
sýr Philadelphia je zhruba totéž, co naše Lučina.
Spiseříčku ten sýr neznám, ale zkussím tvaroh se smetanou, utřít a trocha pískového cukru, přidám amaretto, stejně to nikdo nepije. miloš