Recept Jahodové „carpaccio“

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodové „carpaccio“

Úvod

Může-li být carpaccio z bílé ředkve, či černého kořene, proč ne z jahod, když barvou se to trošku podobá původnímu receptu Giuseppe Ciprianiho z masa a když je navíc jahodového carpaccia plný web, že? :)

Postup

Základní surovinu podélně naplátkujeme, naaranžujeme na tácek, pocukrujeme (chceme-li a pokud nesladíme omáčku) a vychlazené podáváme se světlým přelivem, dekorované pepřem a bazalkovými lístky.

Přeliv (omáčka)
Dávám přednost čisté chuti, ale např. smetana s kapkou amaretta dokáže zaujmout…

Poznámka:
Pokud použijete majonézu (třeba zakápnutou citronem), tak se o tom nezmiňujte a na dotazy, co že to je za omáčku delikátní chuti, tak se tvařte jako Sfinga…, nebo jako Bazilišek :)

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.07.13 vloženo
  • 2665x zobrazeno

Ingredience

  • Pěkné, velké, zralé, pevné jahody
  • Bílý přeliv (smetanový, jogurtový, pudinkový, majonézový)
  • Cukr moučka (podle chuti)
  • Pepř, nejlépe zelený, nakládaný
  • Bazalka, výhradně čerstvá (v nouzi nejvyšší - máta)
  • Alkohol (kdo snese), nebo šťáva z citronu
  • Balzamiková redukce (kdo rád)
  • Sůl (komu nevadí)
  • Čokoláda? Raději ne…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 02.07.13 22:28

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Jahodové „carpaccio“

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
hippolyta
394 příspěvků 08.07.13 05:38

Vy dovedete nezklamat, casino jedno. Ta diskuze, jiz zminujete, se tykala pokrmu psaneho bez uvozovek a opet bych na tom letitem komentari nic nemenila. Vy jste tehdy u ananasoveho receptu zdupal - nevim uz z hlavy koho, studiu archivnich prispevku se nevenuji a ani do budoucna nehodlam, Alis i danda tam rozhodne figurovaly - proste za to, ze „carpaccio“ z cehokoli jineho, nez z masa je blbost. A sup, rok se s rokem sesel a mame tu casinovo jahodove „carpaccio“. Tomu rikam konzistentni chovani. Tak jste to mel dat aspon do vasich oblibenych zabavnych receptu, mudrlante jeden.

Inu, kdo porade kritizuje, tepe a ironizuje, nemuze se divit, ze s nim ostatni obcas zahrajou taky takovou hru, o animozite nemuze byt reci. Takove emoce si nepestuji a kdyby ano, rozhodne byste, casino, nebylo z tech, kdo by je dokazali u mne vyvolat. Toz zase nejakou dobu dumejte, studujte v archivech, treba vystarate neco, co by dokazalo, ze jsou frajer.

Pokud tento komentar bude smazan, nebudu se divit, s receptem uz nema nic moc spolecneho.

 
casino
4466 příspěvků 07.07.13 23:15
(nejen) život tropí hlouposti…

@hippolyta
Vy račte být jako Rádio Jerevan :mrgreen:
V principu máte pravdu, ale nebyla to Alis, ale danda :)
A jen Rádio Jerevan by jednou řeklo: …není to tím, že by to bylo napižlané na tenké plátky, … a jindy: …ze mate velkou drzost, kdyz talirku nahrubo nakrajenych jahod date tenhle nazev …
Ano, obé jsou to citace vašich písemných vyjádření!
To prvé je TADY , v diskuzi, kterou jste sama otevřela…
a to druhé je psáno zde níže. 8o

A ostatní dámy (až na výjimky :) nesnažte se býti glamovatější než glama…
NEMÁTE NA NI ;)
No, rozeklaný jazyk možná ano :P… ale nedostává se vám její erudovanosti…

 
gmp
1603 příspěvků 04.07.13 00:13
+

No mou osobu by spíše zaujal šestý řádek v surovinách! zda tam nedošlo ke ztrátě dvou písmenek „C“ a „O“ v závorce. Pokud ano - autora chápu a recept plně akceptuji. Byť potom člověk musí počítat s vraždícím baziliščím pohledem. Ale my vystaršení pánové - dlouho ženatí - bez zrcadla ani ránu.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 03.07.13 19:19

V tuhle chvíli je mi jedno, co dal (ale pepř a bazalka nebo máta je parádní a světlou balzamikovou redukci také nabízí, tak jaképak copak), stejně bych zas potvořila, ale ty jahody jsou nádherný, nádherný, nádherný!
Když si vzpomenu, jakou práci mi dalo, sehnat ty hrůzy na krtka, no fuj!
A když jsem včera viděla tyhle a v přímém přenosu ještě dvojmo… a s rozzuřeným komentářem, no, kdo by vášní nezaplál!
Casino, zdvihám štít!
http://www.youtube.com/watch?…
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 
Eja
3811 příspěvků 03.07.13 18:12

:mrgreen: žádný bílý přeliv, redukce jistě ano, žádný cukr, máta, pepř naložený jistě, jemné plátky jahod, jo, to by šlo…
majonéza??? Casino :pocitac: :zed: :cert:

 
di
2451 příspěvků 03.07.13 15:17

No, asi budu propříště svoje příspěvky doplňovat hromadou smajlíků, abych byla správně pochopena.
Nechejme se překvapit.

 
hippolyta
394 příspěvků 03.07.13 15:11

Aspon na takovy? Huhu, uz se bojim!

 
di
2451 příspěvků 03.07.13 14:53

No, nechci být ani trošku uštěpačná, milé dámy, ale předpokládám, že casino, až se dostaví, si vás na ty „skrz naskrz průsvitné plátky“ nařeže sám, jak ho odsud znám.

 
jolana
5064 příspěvků 03.07.13 14:46

Dievcata, zrezeme ho az na kost a podame si ho!..ale AKU omacku?!.. stiplavy sam o sebe, horky jak blen taky, na sladke je taky.. a najmladsi uz taky nie je, kto to nareze na skrz naskrz prusvitne platky skrz dobre zvykani?!…hmmm?! :mrgreen:…Casino, vylez..a vzdaj sa!..ruky hore! :pocitac: :mrgreen:

 
Frantiska
927 příspěvků 03.07.13 14:01

Take jsem sokovana
jen doufam, ze se casino prod vsemi recepty, kde pitval co je a neni omluvi :)

 
jolana
5064 příspěvků 03.07.13 11:20

..tak to mi zdvihlo naladu, ze! Zebulon :potlesk: :palec:

 
hippolyta
394 příspěvků 03.07.13 10:57

Nevim, casino, ale pote, co jste tu kdysi podrobil zdcujici kritice a primo vysmechu Alisino ananasové carpaccio, nezbyva mi nez konstatovat, ze mate velkou drzost, kdyz talirku nahrubo nakrajenych jahod date tenhle nazev. Proc to neudelate aspon poradne?

 
tlustá bába
1204 příspěvků 02.07.13 22:38

Teda - mě se líbí i to carpaccio i to bláznění. :lol: :lol: :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz