Recept Jahodová šarlota se sýrem

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodová šarlota se sýrem

Úvod

Toto množství je na menší formu. Já jsem měl formu o průměru 17 cm a krém mi vyšel asi do 3/4 formy. Zbytek jsem doplnil vanilkovým krémem (našlehaná smetana + vychladlý vanilkový pudink).
Recept na šarlotu je z francouzského časopisu Cuisine - recettes du marché Avril-Juin 2012

Postup

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Našleháme sýr s cukrem. Citronovou šťávu zahřejeme, stáhneme z ohně a zamícháme do ní nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Citronovou šťávu se želatinou přilijeme za stálého míchání do sýra. Našleháme smetanu, kterou opatrně smícháme s předešlou směsí. Nakonec do krému zamícháme očištěné a na kousky nakrájené jahody. Marmeládu rozmixujeme a po jedné straně v ní namáčíme piškoty, kterými vykládáme dno a stěny formy. Na piškoty nalejeme krém a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 6 hodin. Po ztuhnutí odstraníme formu a ozdobíme plátky jahod.

Recept je z kategorií: Dezerty Moučníky Nepečené moučníky Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 05.08.12 vloženo
  • 4642x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + odležení 6 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 250 g jahod + na ozdobu
  • 250 g sýru typu Lučina, Philadelphia
  • 150 ml smetany na šlehání
  • 100 g cukru
  • 2 plátky želatiny
  • šťáva z 1 citronu (dal jsem jen z 1/2 citronu)
  • 200 g cukrářských piškotů
  • jahodová marmeláda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 5.8.12 11:38

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Jahodová šarlota se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jahodová šarlota se sýrem

babi
6360 příspěvků 7.9.12 22:50

Sarloty a Malakoff jsou tak vdecne, tak sveze vypadajici a nemene chutne…
Diky za recept!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz