Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
RuĹženka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jahňacie mäso pripravíme na spôsob filety, očistíme od blán, ak použijeme rebierka, rovnomerne ich upravíme, teda okraje mäsa mierne dvakrát narežeme proti tvarovej deformácii pri pečení. Mäso veľmi jemne naklepeme. V marináde v chladničke za občasného obracania udržujeme najmenej 24 hodín. Nesoľte !! Odležané mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán, asi 1,5 minúty, až pri opekaní osolíme. Vo vode namočenú žemľu alebo rohlíky vyžmýkame a dôkladne zmiešame s plesňovým syrom. Zmes obohatíme sekaným tymiánom a konzistenciu upravíme strúhankou. Opečené rebierka upravíme na plech, z vrchnej strany prilepíme rohlíkovo-nivovú zmes a pri teplote 200 st. pečieme asi 10 minút. V mierne osolenej vode s pridaním sódy bikarbóny povaríme špenát - 2-3 minúty. Po scedení a odkvapkaní ho mierne osmažíme na masle, v ktorom sme predtým opiekli na malé kúsky cesnak. Jedlo dokoreníme a osolíme.
varené zemiaky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahňacie mäso v nivovom kabátiku, na zelenom koberčeku