Recept Jahňacie mäso v nivovom kabátiku, na zelenom koberčeku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jahňacie mäso pripravíme na spôsob filety, očistíme od blán, ak použijeme rebierka, rovnomerne ich upravíme, teda okraje mäsa mierne dvakrát narežeme proti tvarovej deformácii pri pečení. Mäso veľmi jemne naklepeme. V marináde v chladničke za občasného obracania udržujeme najmenej 24 hodín. Nesoľte !!
Odležané mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán, asi 1,5 minúty, až pri opekaní osolíme.
Vo vode namočenú žemľu alebo rohlíky vyžmýkame a dôkladne zmiešame s plesňovým syrom. Zmes obohatíme sekaným tymiánom a konzistenciu upravíme strúhankou.
Opečené rebierka upravíme na plech, z vrchnej strany prilepíme rohlíkovo-nivovú zmes a pri teplote 200 st. pečieme asi 10 minút.
V mierne osolenej vode s pridaním sódy bikarbóny povaríme špenát - 2-3 minúty. Po scedení a odkvapkaní ho mierne osmažíme na masle, v ktorom sme predtým opiekli na malé kúsky cesnak. Jedlo dokoreníme a osolíme.


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.02.09 vloženo
  • 1104x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jahňacie mäso- 6 kúskov väčších, alebo 12 menších
  • syr s modrou plesňou - napr. Niva - 120 g
  • žemľa - 1 kus
  • tymian - pokiaľ možno čerstvý - 1 PL lyžica
  • strúhanka - 50 g
  • olivový olej - 80 g
  • soľ, mleté korenie - podľa chuti
  • na marinádu:
  • olivový olej - 50 g
  • mäta čerstvá sekaná, alebo iná mätová náhrada - l polievková lyžica
  • citrónová šťava - z jedného citróna
  • plnotučná horčica - l polievková lyžica
  • príloha: zelený koberček
  • špenát urobený bežným spôsobom buď z čerstvých listov, alebo pretlaku.
  • čerstvé špenátové listy - 600 g
  • sóda bikarbóna - 1 kávová lyžička
  • maslo - 50 g
  • cesnak - 3 strúčky
  • biele mleté korenie , soľ podľa chuti.

Doporučená příloha

  • varené zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahňacie mäso v nivovom kabátiku, na zelenom koberčeku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz