Recept Jáhlový prejt

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Koleno uvaříme do měkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí. Když je měkké tak ho vykostíme a nasekáme nahrubo. Jáhly spaříme, uvaříme ve vodě do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou nasekanou cibulí. Ochutíme utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, zázvorem a pepřem. Směs pečeme v pekáčku vymazaném sádlem v předehřáté troubě asi 45 minut.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 17.02.07 vloženo
  • 7766x zobrazeno

Ingredience

  • 1000 g vepřového kolena
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • sůl
  • 250 g jáhel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • majoránka
  • mletý zázvor
  • mletý černý pepř
  • 70 g sádla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jáhlový prejt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz