Recept Jáhlová polévka se šunkou

(Hodnoceno 1x) Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jáhlová polévka se šunkou

Postup

1. Jáhly namočíme zhruba na 30 min. do vlažné vody. 2. Mrkev, brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omytý pórek rozpůlí­me a nakrájíme na kousky. 3. Pršut nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle je asi 1 min. osmahneme. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme i zbylou zeleninu a 2 min. osmahneme. 4. Spolu s okapanými jáhlami a bobkovým lis­tem vaříme v masovém vývaru asi 45 min. Osolíme. Hrnec sejmeme z plotny. 5. Polévku zahustíme žloutkem ušlehaným se smetanou. Nakonec ji okořeníme čerstvě mle­tým bílým pepřem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 23.11.01 vloženo
  • 10987x zobrazeno

Čas přípravy

  • 86 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1/4 celer
  • 1 pórek
  • 50 g pršutu
  • 50 g másla
  • 1 bobkový list
  • 1/4 l masového vývaru
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 1/2 šálku smetany
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.11.18 20:24

Upravena jen lehce, místo mrkve máslová dýně a použitá normální šunka 96 % - výborná večeře!
Foto vkomentáři…

Diskuse k receptu Jáhlová polévka se šunkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jáhlová polévka se šunkou

Zuzka1973
2341 příspěvků 2.11.18 20:27

Lehce upravena stavu zásob v lednici a ve špajzu, také podle toho, aby konečná konzistence seděla našim preferencím - místo mrkve máslová dýně (měla jsem načatou).

staryosel
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Jáhlová polévka se šunkou

Nechci vypadat jako rejpal, ale 1/4 litru vývaru a 1/2 šálku (tj asi 1/8 litru) smetany rozhodně nedá 4 běžné (tedy čtvrtlitrové) porce polévky. I když vezmu v úvahu zhruba 1/4 litru vody, které počítám že nasáknou jáhly během toho máchání, pořád mi vychází spíš kaše než polévka.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Pršut je ...

… typ sušené šunky původem ze severní Itálie, hodně se vyrábí také v zemích bývalé Jugoslávie.

pjs
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Pršut je co?
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz