Recept Jáhlová polévka se šunkou

(Hodnoceno 1x) Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jáhlová polévka se šunkou

Postup

1. Jáhly namočíme zhruba na 30 min. do vlažné vody. 2. Mrkev, brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omytý pórek rozpůlí­me a nakrájíme na kousky. 3. Pršut nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle je asi 1 min. osmahneme. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme i zbylou zeleninu a 2 min. osmahneme. 4. Spolu s okapanými jáhlami a bobkovým lis­tem vaříme v masovém vývaru asi 45 min. Osolíme. Hrnec sejmeme z plotny. 5. Polévku zahustíme žloutkem ušlehaným se smetanou. Nakonec ji okořeníme čerstvě mle­tým bílým pepřem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 23.11.01 vloženo
  • 10741x zobrazeno

Čas přípravy

  • 86 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1/4 celer
  • 1 pórek
  • 50 g pršutu
  • 50 g másla
  • 1 bobkový list
  • 1/4 l masového vývaru
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 1/2 šálku smetany
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 02.11.18 20:24

Upravena jen lehce, místo mrkve máslová dýně a použitá normální šunka 96 % - výborná večeře!
Foto vkomentáři…

Diskuse k receptu Jáhlová polévka se šunkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 02.11.18 20:27

Lehce upravena stavu zásob v lednici a ve špajzu, také podle toho, aby konečná konzistence seděla našim preferencím - místo mrkve máslová dýně (měla jsem načatou).

staryosel
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Jáhlová polévka se šunkou

Nechci vypadat jako rejpal, ale 1/4 litru vývaru a 1/2 šálku (tj asi 1/8 litru) smetany rozhodně nedá 4 běžné (tedy čtvrtlitrové) porce polévky. I když vezmu v úvahu zhruba 1/4 litru vody, které počítám že nasáknou jáhly během toho máchání, pořád mi vychází spíš kaše než polévka.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Pršut je ...

… typ sušené šunky původem ze severní Itálie, hodně se vyrábí také v zemích bývalé Jugoslávie.

pjs
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Pršut je co?
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz