Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
martin_etzl Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
U nás se často dělají jáhly. Jako příloha, jako kaše, jako jáhloto. Pokud zbudou nesladké jáhly, doporučuji udělat druhý den jáhlance, což je jazykově nepovedená, ale chutná obdoba lívanců.
Smíchejte těstíčko ze dvou vajec, dvou lžic polohrubé mouky, pepře a trošky nastrouhaného muškátového oříšku. Do těstíčka zamíchejte jáhly a sýr. Je-li směs příliš hustá, malinko jí rozřeďte mlékem, je-li tekutá, zahustěte strouhankou. Domnívám se, že není třeba solit, protože jáhly byly upraveny se solí a sýr je také slaný, ale musíte-li, přisolte. Na rozpáleném oleji smažte menší lívanečky. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jenom tak jako mlsání. Pokud sýr nahradíte několika lžícemi tvarohu, vynecháte pepř (muškátový oříšek ponechte) a směs zahustíte lžící strouhanky, můžete jáhlance posypat skořicovým cukrem nebo polít rozmačkaným ovocem a podávat nasladko. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jáhlance
tak tohle musim vyzkouset na sladko .) dekuju … kupodivu z jahel by me to nikdy nenapadlo
S jáhlemi žádné zkušenosti nemám, ale recept je napsaný tak hezky, že mám chuť jáhlance vyzkoušet
A výraz jáhlance se mi naopak moc líbí,
vystihuje všechno 

Zdravím do Liberce nebo na Liberecko
Alis