Recept Jahelná kaše bez mléka

(Hodnoceno 1x) marmelada Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jáhly dvakrát spaříme vařící vodou, zalijeme vařící vodou asi do dvojnásobné výše jahel. Přivedeme k varu a zvolna vaříme, mícháme. Ke konci varu přidáme nastrouhané jablko, můžeme osladit medem, přidáme dle chuti skořici, rozinky, ořechy. Kaše je výborná teplá snídaně, ale je dobrá i studená na přesnídávku. Při bolestech žaludku, např. vředech žaludek pohladí, pak doporučuji k snídani každý den, jen možná vynechat skořici, ta dráždí žlučník.

Recept je z kategorií: Snídaně

Nahlásit recept

  • 20.07.05 vloženo
  • 13215x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 1/2 hrnku jáhel
  • 1 jablko
  • 1 lžička medu
  • rozinky
  • skořice

Doporučená příloha

  • čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.3.17 11:24

Zase trochu jiná jahelná kaše, než si běžně dělám, ale velmi dobrá :)
Jen to jablko a med jsem vmíchala až po odstavení kaše z plamene…
Neměla jsem rozinky, tak jsem použila sušené brusinky, k jablku a skořici se hodí také skvěle - výborná dopolední svačinka, díky :)

Diskuse k receptu Jahelná kaše bez mléka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz