Recept Jablkový závin z tvarohového těsta Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Konečne som začala variť z dávno odložených vystrihnutých receptov a teda tento receptík je naozaj veľmi chutný.
Páči sa mi, že sa cesto je hotové za chvíľku a nejde do neho žiaden tuk, skvele sa s ním pracuje a teda raz som do neho zabalila viac jabĺk ako bolo v recepte a už som videla, ako presvitajú jabĺčka von a počítala som, že sa roztrhá a nič sa nedialo. Cesto nie je treba pred pečením prepichovať.

Postup

Suroviny na cesto zmiesime a dáme na 30 minút do chladničky.
Potom rozvaľkáme na obdľžnik. Do stredu nasypeme strúhanku (piškóty), navrstvíme zmes jabĺk, škorice, badyánu, cukru, hrozienok a okraje natrieme maslom. Potom preložíme kratšie konce a na ne dlhšie.

Prenesieme na plech s pečiacim papierom. Môžeme preložené konce dať na spodok, ale kľudne ich možno nechať na vrchu. Potrieme maslom a pečieme pri 175°C 25 minút.

Recept je z kategorií: Záviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.07.11 vloženo
  • 6879x zobrazeno

Ingredience

Cesto:

  • 150 g mäkkého tvarohu (ja som dala hrudkový tučný v alobale)
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva (ja používam vínny kameň z Alnatury, predáva drogéria DM, funguje ako klasický)
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • v recepte nie je soľ, ale dajte, kľudne aj 2 väčšie štipky !!!

Náplň:

  • 400 g očistených jabĺk (ja som dala na osminky a tie na tenučké plátky)
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 ČL badyánu (nedala som)
  • 1 vanilkový cukor (ak sú sladké jablká, tak netreba)
  • 100 g hrozienok (podľa mňa príliš veľa, dajte podľa seba, ja som dala oveľa menej)
  • 50 g strúhanky (ja som dala strúhané piškóty, stačí aj menej)
  • 2 PL roztopeného masla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkový závin z tvarohového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gaburiatko
739 příspěvků 28.07.11 22:11

Svato, jejda, skvely napad tie orechy !!!
Inak som zistila, ze obcas mi zaviny chutia, obcas nie a to kvoli jablkam, raz su moc sladke, raz nedosladene, akosi nemam odhad na to, ci sladit, alebo nie a kolko sladit :( Ale snad casom na to pridem :) Raz som mala od mojich rodicov kopu jablk a tie boli sladke tak akurat, ze som nemusela davat cukor, to boli vzdy vydarene strudle :))
Bocianka, Casino, poznam tie cesta z tvarohu s maslom a mukou, ja robim na slano take pagaciky, aj ich mam vo svojich receptoch, ale uuuuuzasneeee na tomto je, ze je chutovo vyborne a nema v sebe ziaden pridany tuk !!! A to je podla mna skvele. Este uvidim, ci to bude pouzitelne na satocky pripadne ma napadlo urobit z neho take akoby briosky. Dam vediet, ked skusim :)

 
casino
4473 příspěvků 28.07.11 18:16

bocianka,
peču, ke všeobecné spokojenosti, ze stejného těsta (1:1:1) jako Vy :-) Akorát že to NENÍ „trochu jiný recept“ :think:
Na toto těsto zde se chystám :-)

 
bocianka
528 příspěvků 28.07.11 17:34

Dnes jsem dělala, je moc dobrý. Ale mám trochu jiný recept. 1 měkký tvaroh, 25 dkg Hery (másla, stely-ne 100% a pod.) a 25 dkg hladké mouky. Ze všech surovin udělám těsto a pak dělám závin. Lze plnit i něčím jiným než jablky. Z tohoto těsta dělám také šátečky nebo koláčky. Doporučuju. Jednoduché, rychlé a dobré.

Příspěvek upraven 28.07.11 v 17:35

 
svato
1417 příspěvků 28.07.11 17:29

Skúsim, s ohľadom na chute mojej dcéry vynechám škoricu (proti svoje vôli) a miesto strúhanky dám orechy.

 
gaburiatko
739 příspěvků 27.07.11 22:33

Este k tomu cestu, podla mna by sa dalo pouzit aj na satocky, urcite skusim, je bez tuku a strasne chutne, osobne mi velmi chutia konce zavinu, aj ked ich inak nemusim.

Příspěvek upraven 27.07.11 v 22:34

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz