Recept Jablkový závin z jogurtu

(Hodnoceno 2x) ewa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jablkový závin z jogurtu

Postup

Z mouky, rozpuštěného vlažného másla a jogurtu vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme/nakrájíme na plátky. Vypracované těsto (já ho nechávám odpočinout v lednici) rozválíme na tenkou placku, posypeme do poloviny osmaženou strouhankou, pokryjeme jablkovou náplní. Přidáme rozinky a/nebo ořechy, posypeme cukrem, popř. skořicí, pokapeme rozpuštěným máslem a zabalíme do závinu. Přesuneme na vymaštěný plech a pečeme asi tři čtvrtě hodiny ve vyhřáté troubě (asi 180 stupňů). Jogurtové těsto je prý málo kalorické. Zdroj:V. Vrbatová: 100+1 chalupářských pochoutek

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 10.11.07 vloženo
  • 90622x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g hl. mouky
  • 100 g másla nebo Hery
  • 1 bílý jogurt (malý)
  • 500 g kyselých jablek
  • 50 g strouhanky
  • rozinky, ořechy (co komu libo)
  • skořice, cukr, máslo na potření
  • tuk na vymazání plechu

Doporučená příloha

  • káva či čaj, to je jedno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.1.17 19:48

Malinko jiné - 500g hl. mouky, lžička prášku do pečiva, špetku soli,
1 žloutek, 250g másla, 200g bílého jogurtu, na náplň: 200g mletého máku s 200g povidel, ochutila jsem mandlovým rumem, citrónovou kůrou a skořicí.
A místo závinu jsem z těsta nakrájela pruhy, zdobičkou bez špičky nastříkala na těsto dlouhého hada, kraje spojila, odřízla přebytečné těsto a nakrájela na 8cm kousky, které jsem na plechu trochu ohnula do podoby rohlíčků.
Jsou výborné :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 23.7.16 14:01

Velice snadné a rychlé těsto. V lednici odpočívalo celou noc, z uvedeného množství jsem měla dva štíhlé záviny na délku plechu, akorát pro 5 lidí k odpolední kávě :-)
Je výborný!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

SandraValterova 28.9.10 16:33

Mňam. Velice ráda dělám domácí těsto, chutná nám víc než kupované listové.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Jablkový závin z jogurtu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jablkový závin z jogurtu

SandraValterova
10 příspěvků 28.9.10 16:33

Mňam. Velice ráda dělám domácí těsto, chutná nám víc než kupované listové.

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablkový závin z jogurtu

Bocianko, to mám radost, že máš s tímto těstem taky dobrou zkušenost. Já si pořád na tažený štrůdl netroufám, tak volím tenhle, protože je v těstu méně tuku než v jiných. A dobře se s ním pracuje.

bocianka
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablkový závin z jogurtu

Ewi, tenhle závin dělám už léta, je moc dobrý, krásně se vyvaluje a je vhodný i pro diabetiky, protože v těstě není cukr. Ale hlavně ho dělám z dvojité dávky, protože je ihned snědený.

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablkový závin z jogurtu

To mne mrzí, že se štrůdl neosvědčil. Já už dělám jen tenhle, a to bez vážení. Proto nemůžu říct, jestli dávám půl kila jablek, ale myslím si, že určitě víc. Dělám dvě šišky, protože se těsto dá dobře rozválet. Tak já nevím, kde je chyba.

jezevec
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablkový závin z jogurtu

Po mém pokusu jsem měl pocit jako po koupi Trabanta: účel to splnilo, ale nenadchlo. A podle mého by do této dávky těsta půl kila jablek nedostal ani David Caperfield! Příště zkusím od Buntera „tažený“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hamburgerové bulky

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz