Recept Jablkový závin s lískovými ořechy
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme 2 obdélníky (cca 22 x 30 cm). 2. Troubu vyhřejeme na 220 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Smícháme s ořechy, medem a oranžátem a směsí poklademe 1 obdélník Okraje necháme volné. Druhý obdélník podélne přeložíme a od středu nakrájíme 1 cm široké pruhy a necháme nenakrojený okraj. Narovnáme. Okraje obou obdélníků potřeme bílkem, nakrájený obdélník přiklopíme na spodní, kraje k sobě lehce přitiskneme. Pečeme asi 20 min., snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě 10 min. 3. Ohřejeme džem, propasírujeme sítem a potřeme moučník. V likéru rozpustíme cukr a ještě potřeme.
Recept je z kategorií: Záviny
- 07.08.02 vloženo
- 9382x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 12 porcí
Ingredience
- 1 kousek asi 180, 2 g bílkovin, 8 g tuků, 19 g sacharidů
- 200 g lístkového těsta (může být mražené)
- 4 malá křehká jablka
- 1 lžíce nasekaných lískových ořechů
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce nasekaného oranžátu
- 1 bílek
- 2 lžíce horkého meruňkového džemu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce pomerančového likéru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jablkový závin s lískovými ořechy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jablkový závin s lískovými ořechy
Závin jsem upekla s úspěchem a jen se po něm zaprášilo! Lískové oříšky, med, oranžát a meruňková zavařenina přidaly jablkům úplně jinou chuť. Jedinou úpravu jsem provedla smícháním Cointreau přímo se zavaženinou a nepřidala jsem cukr. Ty nářezy do těsta nejenom že pěkně vypadají, ale závin se takto výborně krájí. Děkuji Ti za recept, který všem vřele doporučuji!