Recept Jablkový drobenkový koláč se dvěma nádivkami
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Z mouky prosáté s kypřícím práškem, z tuku, cukru a žloutku připravíme v míse drobenku, větší polovinu rozložíme do dortové formy (o průměru asi 23 cm), pokryjeme ji vrstvou tvarohové nádivky, potom vrstvou jablkové nádivky a vše posypeme zbývající drobenkou. Koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě (200 stupňů C). Jablková nádivka 600 g jablek, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžička škrobové moučky, mletá skořice, rozinky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, promícháme s cukrem, škrobovou moučkou, skořicí a předem přebranými, propláchnutými rozinkami. Tvarohová nádivka 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 2 lžičky vanilínového cukru, 3 lžíce krupicového cukru. Tvaroh dáme do mísy, přidáme vejce, vanilínový cukr, podle chuti osladíme a dobře promícháme.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
- 12109x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 160 g tuku
- 120 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jablkový drobenkový koláč se dvěma nádivkami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jablkový drobenkový koláč se dvěma nádivkami
Místo jablek jsem dala na koláč ananas z plechovky a jestli se přítel co nejdřív nevrátí z práce, nejspíš na něj zbudou jen drobky. Těsto je vážně vynikající, rozplývá se na jazyku. Takže tento a žádný jiný

Pekařko, nahrazuješ jedno hrubku druhou: samozřejmě, nikoli „samozDřejmě“, od slova „zřejmý“. To jen tak, pro úplnost, zdravím
256 příspěvků 29.6.09 04:54
Kombinace tvarohu s jablky je báječná. Kdysi dávno jsem tak dělávala žemlovku. To byli mí synkové ještě caparti a sežrali bez odmlouvání prakticky cokoli (tedy mám na mysli potraviny, aby nedošlo k nějakému omylu). Leč to je již dávná minulost.
Tenhle koláč peču v krátké době už potřetí. Tak mě napadlo: nechtěl by ho někdo vyzkoušet s čerstvým ovocem? Třeba borůvky nebo rybíz by se mohly hodit. Moc by mě zajímal výsledek.
Když jste tenhle koláč tak vychvalovaly, tak jsem ho vyzkoušela taky. Přidávám se k vychvalování!!! Je fakt moc dobrý!
Použila jsem zmrazená rozvařená jablka.
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se za pravopisnou chybu. Samozdřejmě je to z kuchařek.
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem tento recept také našla v jedné s kuchařek a moc mě zaujal. Zkusila jsem ho dnes upéct a výsledek - pohádka, moc dobrý. Takové Hraběnčiny řezy bez bílků.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Super recept, je moc dobrý. Pekla jsem ho pro rodiče, ale už se do něj pustil můj přítel a půlka pekáče je pryč. A to jsem pekla ze dvou dávek
P.S. Peče se zhruba půl hodiny.
Moc dobry,jen se po nem zaprasilo.
117 příspěvků 25.1.09 03:43
a ako dlho sa pečie???
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Tenhle koláč můžem
raději si udělejte rovnou plech z dvojité
dávky! Místo jablíček jsou moc dobré i banány!