Recept Jablkovo-pomerančový džem

toffo Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jablka nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte. Přidejte dílky pomeranče, citronovou šťávu a Gelfix Klasik. Za stálého míchání povařte. Přidejte cukr a znovu za stálého míchání převeďte k varu. Nechte vařit 6 - 8 min, pak odstavte z plotny a vmíchejte koňak. Sklenice ihned plňte horkým džemem až po okraj a zavíčkujte. Uzavřené sklenice postavte asi na 10 min víčkem dolů. Tímto receptem jsem jednou likvidovala nadúrodu jablek a tento víkend se na něj také chystám. Jablek je opět plno. Jen jsem neměla koňak a z nouze jsem do každé doplněné sklenice navrch nalila polévkovou lžíci rumu (jako se to dělá se švetkovými povidly). Džem je opravdu celý voňavý, jako by byl z pomerančů celý. Recept jsem objevila v Receptáři Dr. Oetkera v r. 2001

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 07.11.08 vloženo
  • 9969x zobrazeno

Ingredience

  • 700 g oloupaných jablek zbavených jádřinců
  • 300 g nadrobno nakrájených pomerančů (měsíčků)
  • šťáva ze 2 citronů
  • 1 kávová lžička kyseliny citronové
  • 1/8 l vody
  • 1 balíček (20 g) želírovacího přípravku Gelfix Klasik 1:1
  • 1000 g cukru
  • 6 polévkových lžic koňaku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkovo-pomerančový džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jablkovo-pomerančový džem

Sylvie
2302 příspěvků 8.2.09 00:47
Re: Jablkovo-pomerančový džem

Holky, díky. :-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.2.09 23:35
Re: Jablkovo-pomerančový džem - sylvie

zkoušela jsem dělat v pekárně meruňkovou. Dopadla dobře, ale dávka je max. 1 kg ovoce (já měla 800 g vykrájených měkkých částí, které jsem nechtěla mrazit). Na malé množství je pekárna fajn, ale větší bych dělala raději klasicky na plotně.

marmelada
1642 příspěvků 7.2.09 19:18
Re: Jablkovo-pomerančový džem

Ne nezkoušela, chtěla jsem, ale mezitím, co jsem patlala marmeládu, pekárna zadělávala těsto na slanou rozetku a nechtělo se mi čekat. Až zase objevím nějaký zajímavý recept na marmeládu, tak ji vyzkouším v pekárně.

Sylvie
2302 příspěvků 6.2.09 19:37
Re: Jablkovo-pomerančový džem

Marmeladko, zkoušela jsi dělat marmeládu v pekárně? Jsi s tím spokojená?

marmelada
1642 příspěvků 6.2.09 19:36
Re: Jablkovo-pomerančový džem

Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Moc dobře se dělal. Zlikvidovala jsem kyselá jablka, která se mi podařilo koupit.

toffo
244 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablkovo-pomerančový džem

Je vážně moc dobrý a jablka se v něm nepoznají. Chutí se dobře hodí na slepování lineckého, jen je třeba vyhýbat se těm kouskům pomeranče.

bocianka
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablkovo-pomerančový džem

Toffo, to vypadá zajímavě, určitě to zkusím. U nás v rodině je velká spotřeba různých marmelád, džemů a povidel, tak bude zase nějaká zajímavá změna. Díky za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz