Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toffo Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jablka nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte. Přidejte dílky pomeranče, citronovou šťávu a Gelfix Klasik. Za stálého míchání povařte. Přidejte cukr a znovu za stálého míchání převeďte k varu. Nechte vařit 6 - 8 min, pak odstavte z plotny a vmíchejte koňak. Sklenice ihned plňte horkým džemem až po okraj a zavíčkujte. Uzavřené sklenice postavte asi na 10 min víčkem dolů. Tímto receptem jsem jednou likvidovala nadúrodu jablek a tento víkend se na něj také chystám. Jablek je opět plno. Jen jsem neměla koňak a z nouze jsem do každé doplněné sklenice navrch nalila polévkovou lžíci rumu (jako se to dělá se švetkovými povidly). Džem je opravdu celý voňavý, jako by byl z pomerančů celý. Recept jsem objevila v Receptáři Dr. Oetkera v r. 2001
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablkovo-pomerančový džem
2302 příspěvků 8.2.09 00:47
Holky, díky.
zkoušela jsem dělat v pekárně meruňkovou. Dopadla dobře, ale dávka je max. 1 kg ovoce (já měla 800 g vykrájených měkkých částí, které jsem nechtěla mrazit). Na malé množství je pekárna fajn, ale větší bych dělala raději klasicky na plotně.
1642 příspěvků 7.2.09 19:18
Ne nezkoušela, chtěla jsem, ale mezitím, co jsem patlala marmeládu, pekárna zadělávala těsto na slanou rozetku a nechtělo se mi čekat. Až zase objevím nějaký zajímavý recept na marmeládu, tak ji vyzkouším v pekárně.
2302 příspěvků 6.2.09 19:37
Marmeladko, zkoušela jsi dělat marmeládu v pekárně? Jsi s tím spokojená?
1642 příspěvků 6.2.09 19:36
Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Moc dobře se dělal. Zlikvidovala jsem kyselá jablka, která se mi podařilo koupit.
Je vážně moc dobrý a jablka se v něm nepoznají. Chutí se dobře hodí na slepování lineckého, jen je třeba vyhýbat se těm kouskům pomeranče.
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Toffo, to vypadá zajímavě, určitě to zkusím. U nás v rodině je velká spotřeba různých marmelád, džemů a povidel, tak bude zase nějaká zajímavá změna. Díky za recept.