Recept Jablkové řezy se skořicí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jablkové řezy se skořicí

Postup

1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. S vínem a 10 g cukru vaříme asi 5 min. Vychladíme, štávu uchováme. Troubu vyhřejeme na 200 °C. 2. Tvaroh smícháme s 50 ml mléka, ole­jem a 65 g cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zapracujeme do tvarohu. Vyválené těsto pečeme 30 min. 3. Pudink smícháme s 60 ml mléka a 10 g cukru. Za stálého míchání vlijeme do vařícího zbylého mléka a v pudinku rozpustíme marcipán. Těsto potřeme krémem, na něj rozprost­řeme jablka a posypeme skořicí. 4. Polevu s cukrem svaříme v 250 ml uchované vinné šťávy (šťávu příp. doplníme vínem) a polijeme koláč.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 15.08.03 vloženo
  • 6851x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 140 kcal, 3 g bílkovin, 5 g tuků, 18 g sacharidů
  • 750 g jablek
  • 250 ml bí­lého vína
  • 105 g cukru
  • 125 g měkkého tvaro­hu
  • 425 ml mléka
  • 5 lžic oleje
  • 250 g polo­hrubé mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • 1 balí­ček vanilkového pudin­ku
  • 50 g marcipánu
  • 1 lžička skořice
  • 1 balí­ček čiré dortové polevy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkové řezy se skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz