Recept Jablkové kuře v římském hrnci

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rímsky hrniec namočíme, vytrieme maslom. Položíme doň umyté očistené posolené kura, znútra potreté majoránkou. Do brucha dáme tiež pár kúskov pokrájaného jablka, zvonka na kura dáme kúsky masla. Okolo rozložíme odjadrincované jablčka - štvrťky a na štvrťky nakrájané očistené zemiaky. Prikryjeme a dáme do studenej trúby, počas pečenia párkrát prelejeme vypečenou šťavou. Pečieme asi hodinu, posledných 10 minút bez poklopu.

Jednoduché a chutné jedlo, nie je potrebné extra koreniť, všetko má prirodzenú, jemnú chuť.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.10.09 vloženo
  • 2481x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kura
  • 1 kg zemiakov
  • 1 kg jabĺk
  • 150g masla
  • soľ
  • majoránka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkové kuře v římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz