Recept Jablkové kuře v římském hrnci

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rímsky hrniec namočíme, vytrieme maslom. Položíme doň umyté očistené posolené kura, znútra potreté majoránkou. Do brucha dáme tiež pár kúskov pokrájaného jablka, zvonka na kura dáme kúsky masla. Okolo rozložíme odjadrincované jablčka - štvrťky a na štvrťky nakrájané očistené zemiaky. Prikryjeme a dáme do studenej trúby, počas pečenia párkrát prelejeme vypečenou šťavou. Pečieme asi hodinu, posledných 10 minút bez poklopu. Jednoduché a chutné jedlo, nie je potrebné extra koreniť, všetko má prirodzenú, jemnú chuť.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 17.10.09 vloženo
  • 2605x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kura
  • 1 kg zemiakov
  • 1 kg jabĺk
  • 150g masla
  • soľ
  • majoránka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkové kuře v římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz