Recept Jablková zavařenina se zázvorem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jablková zavařenina se zázvorem

Postup

1. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec. 2. Čtvrtky jablek pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a jemně posekáme. Citrony vymačkáme. 3. Rozinky namočíme do vody, necháme oka­pat a dáme do kastrolu s želírovacím cukrem, posekaným zázvorem, citronovou šťávau a kousky jablek. 4. Za stálého míchání ohřejeme a necháme prudce vařit 4 min. Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Nádoby dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 min. vychladnout. Uchováváme na chladném a tmavém místě. Tip: Zavařenina je ještě chutnější, jestliže s ja­blky povaříme 4 min. 1 kousek skořice a poté jej vyjmeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 22.05.02 vloženo
  • 6254x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Ingredience

  • trvanlivost asi 12 měsíců 4 sklenice
  • 1 kg jablek
  • 1 čerstvý zázvor
  • 3 citrony
  • 125 g rozinek
  • 1 kg želírovacího cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablková zavařenina se zázvorem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz