Recept Jablka v pivním těstíčku

(Hodnoceno 1x) pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jablka v pivním těstíčku

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silnější kolečka. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Z vychladlého převařeného piva, vaječných žloutků a hladké mouky umícháme těstíčko. Ochutíme ho cukrem a citronovou i pomerančovou kůrou a lehce do něho vpravíme tuhý sníh z bílků. Kolečka jablek namáčíme do těstíčka a smažíme na oleji dozlatova. Necháme je okapat na ubrousku a pak posypeme skořicovým cukrem. Tip: Do těstíčka můžeme přidat půl sáčku kypřícího prášku do pečiva.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 6229x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 150 ml piva
  • 3 vejce
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 lžičky cukru
  • citronová a pomerančová kůra
  • citronová šťáva
  • olej na smažení
  • skořicový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 10.11.16 16:03

Jejda! Já tu dobrotu znám od dětství, ale jako pokrm původem z lidové bavorské kuchyně. Ať pochází odkudkoli, je to pochoutka pro děti i dospělé. A Bavorsko je přece náš soused :lol: :mavam: .

Mám jen trochu jiné poměry ingrediencí

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Jablka v pivním těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz