Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
alena45 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Polovicu jabĺk olúpeme a vyberieme hrniec, do ktorého sa vedľa seba zmestí práve 6 jabĺk. Nalejeme doň červené víno a spolu s cukrom, škoricou, klinčekom a kalvadosom ho zvaríme. Do sirupu vložíme jablká a prikryté na miernom ohni ich dusíme 15 minút. Opatrne ich vyberieme a do sirupu vložíme druhú polovicu olúpaných jabĺk. Aj tie vyberieme na misu a sirup varíme ešte 15 minút. Vychladnutým polejeme jablká a odložíme aspoň na dva dni do chladničky. Občas ich v sirupe otočíme. Použité červené víno by malo mať vysoký obsah trieslovín a kyseliny a sýtu červenú farbu, aby sa jablká skutočne zafarbili.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablká v červenom víne