Recept Jablká v červenom víne

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Polovicu jabĺk olúpeme a vyberieme hrniec, do ktorého sa vedľa seba zmestí práve 6 jabĺk. Nalejeme doň červené víno a spolu s cukrom, škoricou, klinčekom a kalvadosom ho zvaríme. Do sirupu vložíme jablká a prikryté na miernom ohni ich dusíme 15 minút. Opatrne ich vyberieme a do sirupu vložíme druhú polovicu olúpaných jabĺk. Aj tie vyberieme na misu a sirup varíme ešte 15 minút. Vychladnutým polejeme jablká a odložíme aspoň na dva dni do chladničky. Občas ich v sirupe otočíme. Použité červené víno by malo mať vysoký obsah trieslovín a kyseliny a sýtu červenú farbu, aby sa jablká skutočne zafarbili.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 03.11.08 vloženo
  • 1753x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minÄ‚Ĺźt

Ingredience

  • 12 malých jabĺk
  • 750 ml červeného vína
  • 100 g cukru
  • 2 tyčinky škorice
  • 1 klinček
  • 1 cl kalvadosu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablká v červenom víne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz