Recept Jablká v červenom víne

alena45 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Polovicu jabĺk olúpeme a vyberieme hrniec, do ktorého sa vedľa seba zmestí práve 6 jabĺk. Nalejeme doň červené víno a spolu s cukrom, škoricou, klinčekom a kalvadosom ho zvaríme. Do sirupu vložíme jablká a prikryté na miernom ohni ich dusíme 15 minút. Opatrne ich vyberieme a do sirupu vložíme druhú polovicu olúpaných jabĺk. Aj tie vyberieme na misu a sirup varíme ešte 15 minút. Vychladnutým polejeme jablká a odložíme aspoň na dva dni do chladničky. Občas ich v sirupe otočíme. Použité červené víno by malo mať vysoký obsah trieslovín a kyseliny a sýtu červenú farbu, aby sa jablká skutočne zafarbili.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 03.11.08 vloženo
  • 1957x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minÄ‚Ĺźt

Ingredience

  • 12 malých jabĺk
  • 750 ml červeného vína
  • 100 g cukru
  • 2 tyčinky škorice
  • 1 klinček
  • 1 cl kalvadosu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablká v červenom víne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz