Recept Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená Pra

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Vnímavější typy vznesou jistě otázku proč je v rozpisu celého půllitra, nuž ponechám si toto tajemství pro sebe a vnímavější nechám bádat.

Postup

Oloupaná a vyjadřincovaná jablka (původně jsem chtěl napsat vyjádřená, ale co maj jabka do všeho co kecat) pokrájím na čtvrtky (středy jsem již vyloučil) naskládám do uzavíratelné misky, zaliji marinádou ze 100 ml vodky, cukru citronové skury a pomerančové šťávy. Nechám minimálně 2 – 3 hodiny, někdy přes noc. Po vytažení z marinády je nechám okapat na cedníku. Pak si vezmu čistou utěrku, nejlépe plínku pamatující ještě moje děti když byli dětmi, nasypu na ni hrst mouky a jablka. Delikátně protřesu. Jablečné kousky se mi hezky obalí. Osmažím na přepuštěném másle a podávám přesypané vanilkovým cukrem vlastní výroby.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 27.11.16 vloženo
  • 1017x zobrazeno

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 pánská hrst hladké mouky
  • 1 PL cukru moučka s vanilkovým nádechem
  • 1 – 2 PL přepuštěného másla
  • marináda
  • 0,5 l vodky čisté
  • 1 PL cukru moučka s vanilkovým nádechem
  • 1 KL citronové kůry
  • 2 PL pomerančové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená

daduuja
1151 příspěvků 27.11.16 20:41

Milošu, že by sis ji skoval na pak… :-) Jen pozor: poslední dobou je sklo zřejmě šmejdovaté, čím dál pórovitější, obsah se z něj samovolně odpařuje i při podchlazení :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz