Recept Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vnímavější typy vznesou jistě otázku proč je v rozpisu celého půllitra, nuž ponechám si toto tajemství pro sebe a vnímavější nechám bádat.

Postup

Oloupaná a vyjadřincovaná jablka (původně jsem chtěl napsat vyjádřená, ale co maj jabka do všeho co kecat) pokrájím na čtvrtky (středy jsem již vyloučil) naskládám do uzavíratelné misky, zaliji marinádou ze 100 ml vodky, cukru citronové skury a pomerančové šťávy. Nechám minimálně 2 – 3 hodiny, někdy přes noc. Po vytažení z marinády je nechám okapat na cedníku. Pak si vezmu čistou utěrku, nejlépe plínku pamatující ještě moje děti když byli dětmi, nasypu na ni hrst mouky a jablka. Delikátně protřesu. Jablečné kousky se mi hezky obalí. Osmažím na přepuštěném másle a podávám přesypané vanilkovým cukrem vlastní výroby.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.11.16 vloženo
  • 486x zobrazeno

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 pánská hrst hladké mouky
  • 1 PL cukru moučka s vanilkovým nádechem
  • 1 – 2 PL přepuštěného másla
  • marináda
  • 0,5 l vodky čisté
  • 1 PL cukru moučka s vanilkovým nádechem
  • 1 KL citronové kůry
  • 2 PL pomerančové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 27.11.16 20:41

Milošu, že by sis ji skoval na pak… :-) Jen pozor: poslední dobou je sklo zřejmě šmejdovaté, čím dál pórovitější, obsah se z něj samovolně odpařuje i při podchlazení :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz