Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s moukou a solí. Zalijeme vínem nebo moštem a vypracujeme těsto. Těsto musí 12-24 hodin odpočívat v lednici. Druhý den oloupeme rebarboru, nakrájíme na kousky a s trochou cukru povaříme v malém množství vody. Asi tak dlouho, až se voda vyvaří. Odstavíme. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostky a smícháme s rebarborou a zbytkem cukru. Těsto rozválíme na pomoučněném vále, posypeme orestovanou strouhankou a poklademe jablky s rebarborou. Posypeme podle chuti skořicí. Kdo chce, může přidat rozinky. Zamotáme a položíme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Po vychladnutí posypeme cukrem a podáváme. Můžeme podávat se šlehačkou, nebo s vanilkovou zmrzlinou. Těsto je nesmírně dobré a křehké. Kombinace jablek s rebarborou je také zajímavá. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Záviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablečný štrůdl s rebarborou