Recept Jablečný ocet I

(Hodnoceno 1x) hadli01 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jablečný ocet I

Postup

Kilo jablek nastrouhat i se slupkou a jádřincem, nasypat do pětilitrové sklenice a zalít vodou, která je ještě o dlaň přesahuje. Vsypat cukr a kůrku chleba. Zavřenou sklenici nechat kvasit v teple a dvakrát denně ji po 14 dní promíchat dřevěnou násadou. Potom hmotu přecedit přes plátýnko (umělohmotné sítko), vymačkat a bez dalšího míchání necháme stát šest týdnů až 3 měsíce(doporučuji poznamenat si datum). Poté ještě několikrát přecedit a přelévat, až vznikne čirý ocet bez naplavenin. Slít do láhví (mohou být i umělohmotné), nesterilizovat. Uchovávat v chladnu.

Nahlásit recept

  • 09.10.10 vloženo
  • 2802x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 2 l vody
  • 200 g cukru na litr vody
  • chlebová kůrka ze 2 krajíců

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.10.19 19:17

Další várka ;)

Diskuse k receptu Jablečný ocet I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cuketové placky Cuketové placky
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz