Recept Jablečný ocet I

(Hodnoceno 1x) hadli01 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jablečný ocet I

Postup

Kilo jablek nastrouhat i se slupkou a jádřincem, nasypat do pětilitrové sklenice a zalít vodou, která je ještě o dlaň přesahuje. Vsypat cukr a kůrku chleba. Zavřenou sklenici nechat kvasit v teple a dvakrát denně ji po 14 dní promíchat dřevěnou násadou. Potom hmotu přecedit přes plátýnko (umělohmotné sítko), vymačkat a bez dalšího míchání necháme stát šest týdnů až 3 měsíce(doporučuji poznamenat si datum). Poté ještě několikrát přecedit a přelévat, až vznikne čirý ocet bez naplavenin. Slít do láhví (mohou být i umělohmotné), nesterilizovat. Uchovávat v chladnu.

Nahlásit recept

  • 09.10.10 vloženo
  • 2598x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 2 l vody
  • 200 g cukru na litr vody
  • chlebová kůrka ze 2 krajíců

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.10.19 19:17

Další várka ;)

Diskuse k receptu Jablečný ocet I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Cibulačka Cibulačka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz