Recept Jablečný ocet I

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kilo jablek nastrouhat i se slupkou a jádřincem, nasypat do pětilitrové sklenice a zalít vodou, která je ještě o dlaň přesahuje. Vsypat cukr a kůrku chleba.
Zavřenou sklenici nechat kvasit v teple a dvakrát denně ji po 14 dní promíchat dřevěnou násadou.
Potom hmotu přecedit přes plátýnko (umělohmotné sítko), vymačkat a bez dalšího míchání necháme stát šest týdnů až 3 měsíce(doporučuji poznamenat si datum). Poté ještě několikrát přecedit a přelévat, až vznikne čirý ocet bez naplavenin.
Slít do láhví (mohou být i umělohmotné), nesterilizovat. Uchovávat v chladnu.

Nahlásit recept

  • 09.10.10 vloženo
  • 2282x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 2 l vody
  • 200 g cukru na litr vody
  • chlebová kůrka ze 2 krajíců

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečný ocet I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz