Recept Jablečný koláč z listového těsta se zakysanou smetanou a pudinkem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jablečný koláč z listového těsta se zakysanou smetanou a pudinkem

Postup

Pudink uděláme podle návodu na obalu s tím rozdílem, že dáme jen 300 ml mléka a cukr podle chuti. Pudink necháme zchladnout, ale ne úplně ztuhnout a vyšleháme ho se zakysanou smetanou.

Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nastrouháme na hrubém struhadle.

Rozváleným listovým těstem vyložíme koláčovou formu tak, aby okraje trochu přečnívaly. Na těsto nalijeme pudinkovou směs, poklademe nastrouhanými a jemně vymačkanými jablky a posypeme plátky mandlí.

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut dozlatava.

Recept je z kategorií: Koláče Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.09.12 vloženo
  • 27923x zobrazeno

Ingredience

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 300 ml mléka
  • 4 jablka
  • 1 kelímek husté zakysané 20% smetany
  • cukr dle chuti (já jsem dal tři lžíce)
  • 1 plát listového těsta
  • plátky mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 06.10.12 19:09

Koláč je výborný, jen myslím, že by celková konzistence pudinkové náplně měla být trošku hustší. Listové těsto mi v receptu vůbec nevadilo, byla to příjemná změna. Místo strouhaných jablek jsem použila jablka nakrájená na tenké plátky, ale to, myslím, na chuti nic nemění.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 14.09.12 00:02

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 12.09.12 11:08

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jablečný koláč z listového těsta se zakysanou smetanou a pudinkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4469 příspěvků 14.09.12 22:58

No, já měl za to, že když v receptu neuvádíte zdroj, tak je to váš recept :think:
Takže se to vysvětlilo :)
Bylo mi divné, že byste něco takového (s tím listovým těstem) sám vymyslel a bez uzardění publikoval ;)

 
casino
4469 příspěvků 14.09.12 22:48
bane, milejpane...

…těch 7 minut stačí i líné kuchtě na přípravu KŘEHKÉHO těsta na vyložení formy :)

 
Anitta
521 příspěvků 14.09.12 21:28

Vcera jsem koukala na „Pepin“ a ten tam valel nejake rychle listkove testo, nekdy to vyzkousim:
http://blogs.kqed.org/…e-of-orange/
Recept je nize na strance pod nazvem „Fast puff pastry“

 
Eja
3815 příspěvků 14.09.12 18:51

PePo v pevném stavu by šla ta hranice lépe zapálit :) Špenátek bychom měli…ráno začneme překládat a válet dle Tvé tabulky :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 14.09.12 15:23
-

Máš na mysli tekuté, či PePo orginal v pevném stavu. Tím tekutým můj soused v Beskydech kropí dřevěné uhlí při grilování a vytváří tak nezapomenutelnou kombinaci chuti. Šmarjá, dyt já sem to nenapsal Drobkovi na jeho stránky, to zas budu potahován. :idea:

 
Eja
3815 příspěvků 14.09.12 15:16

:mrgreen: nemám koupit Pepo - aby to lépe hořelo??? :mavam:  :hug:

 
gmp
1603 příspěvků 14.09.12 14:35
++

Dobře: vypracoval jsem tabulku: základní přeložení 3 vrstvy,2. 6 vrstev, 3. 12 vrstev, 4. 24 vrstev, 5. 48 vrstev, 6. 96 vrstev, 7. 192 vrstev, 8. 348 vrstev, 9. 768 vrstev, 10. 1536 vrstev, 11. 3072 vrstev… :cert:
Ovšem pokud někdo na to ve zločineckém spiknutí na to naplácá špenát měl by být předán inkvzičnímu soudu s vidinou planoucí hranice, samozřejmě čerstvé dřevo. :cert:

 
Eja
3815 příspěvků 14.09.12 14:01

A z části udělám závin naslano…se špenátem… :mrgreen: …na počest gmp :kytka:

 
Eja
3815 příspěvků 14.09.12 14:00

Milošu, k pečení chleba a domácích baget jsem se dopracovala v dost pozdním věku, listové těsto stále čeká…po tomto příspěvku se přestanu flákat a zítra ráno začnu… :mrgreen: tabulky nemajíc nevím jak to dopadne… :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 14.09.12 12:17
-

Von je na vomylu, bratře Casino, neb těsto bylo zajisté pečlivě překládáno a váleno, překládáno a váleno. Já bych to odhadoval na desatero přeložení. Což jest, za použití tabulek matematicko-fyzikálních, 1536 vrstev. Když započítám chlazení, tak jejich 7 minut je vyložená flákárna. :lol:

 
Joris 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 10:04

@casino
:think: No nevim, ale nějak mi uniká význam a obsah vašeho komentáře?, kritiky? :nevim:…„proč to listové těsto? Vám se to neekluje? Chápu, je to bez práce, jak rád říkám, „pro líné kuchařky“, ale vy jste člověk tvořivý… Tento koláč přece stojí za sedm minut práce navíc!
Nebo ne?..“ :nevim:
Recept předkládám tak jak ke mě dorazil v originále a jestliže Maruš nemá ráda listové těsto a vymění ho za kynuté, nebo Frantík nerad jablka a strouhne si tam hrušky a Věra zamění pudink za kaši z bramborového škrobu, tak mě to příjde naprosto v pořádku a potěší mě, že recept někoho inspiroval ;)

 
casino
4469 příspěvků 14.09.12 00:20
Joris

Dělávám něco podobného – jablka vmíchaná do pudinkové zakysanky.
Vyzkoušel jsem tedy půl koláče tak a půl tak…
Ta polovina podle tohoto receptu byla lepší…
Pekl jsem samozřejmě na lineckém těstě… a při této příležitosti se táži: proč to listové těsto? Vám se to neekluje? Chápu, je to bez práce, jak rád říkám, „pro líné kuchařky“, ale vy jste člověk tvořivý… Tento koláč přece stojí za sedm minut práce navíc!
Nebo ne? :think:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz