Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bocianka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept mám už dlouhou dobu z nějakého rozhlasového vysílání. Chudý jsme si ho doma pokřtili proto, že je to levný moučník a tlustý proto, že je náplň dost vysoká. Čím více jablek, tím lépe.
Nejprve si z uvedených surovin uděláme těsto. Vše dobře spojíme dohromady a těsto necháme uležet asi 1 hodinu v chladničce. Nyní si nastrouháme jablka na větší slzičce. Podle chuti osladíme, vmícháme skořici a práškový puding. Těsto si rozdělíme na 2 stejné díly. Vymastíme a moukou nebo strouhankou vysypeme plech. Těsto vyválíme, přeneseme na plech, dáme jablka a překryjeme druhou plackou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Po schladnutí pocukrujeme a podáváme.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablečný koláč "tlustý chudý"
528 příspěvků 22.10.10 10:54
Alis děkuji za upozornění, už je to opravené.
Bocianko, nechceš svůj úvod opravit?
528 příspěvků 21.10.10 19:38
To je jednoduchý, nám se líbí tlustý chudý. Ale to nemění nic na tom, že je opravdu rychlý a dobrý.
Příspěvek upraven 21.10.10 v 19:40
Proč ne „chudý tlustý“?