Recept Jablečný koláč s calvadosem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jablečný koláč s calvadosem

Postup

1. Rozevirací formu (průměr 26 cm) vymažeme a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme 150 g cukru, vejce, mandle, máslo a mouku. Pečeme 30 min. 2. Mléko se smetanou svaříme se 30 g cukru a pudinkovým práškem. Necháme vychladnout, několikrát zamícháme. 3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřin­ců, nakrájíme a posypané skořicí se 40 g cukru dusíme na másle. 4. Korpus potřeme pudinkem, navršíme kompot a pečeme 5 min. Rozpustíme želé, přimícháme calvados, koláč potřeme, pocukrujeme a ještě teplý podáváme.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 06.08.02 vloženo
  • 4441x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 330 kcal, 4 g bílkovin, 17 g tuků, 38 g sacharidů
  • strouhanka a máslo na vymazání formy
  • 220 g cukru
  • 3 vejce
  • 100 g mletých mandlí
  • 150 g měkkého másla
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 125 ml mléka
  • 125 ml smetany
  • 1/2 bal. vanilkového pudinku
  • 6 - 8 středně velkých nakyslých jablek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce jablečné­ho želé
  • 2 lžíce calvado­su
  • 1 lžíce moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečný koláč s calvadosem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz