Recept Jablečný koláč bez mouky Dia Pro Děti Veg Linie Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jablečný koláč bez mouky

Úvod

Je to varianta anglického apple crumble, tedy tzv. obráceného koláče, ale bez zbytečného cukru či pšeničné mouky.

Postup

Jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a chvilku povaříme s trochou skořice, aby ovoce změklo. Poté do jablek přidáme na kousky nakrájené datle a fíky a směs rozložíme rovnoměrně do koláčové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
Horní vrstvu koláče vytvoříme smícháním másla a zbylých ingrediencí - vznikne nedrobivá hmota, kterou rozložíme na koláč (viz obrázek). Pečeme asi 20 minut, než „žmolenka“ zezlátne.
Koláč je po upečení velmi šťavnatý a nejlépe se jí lžičkou.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.07.14 vloženo
  • 8178x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • 10 jablek
  • 2 sušené fíky
  • 3 datle
  • skořice
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g lupinové mouky
  • 50 g kokosové moučky
  • 100 g másla
  • tuk a kokos na vymazání a vysypání formy

Doporučená příloha

  • šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

G. Art 08.11.14 19:49

Skvělý recept! Vyzkoušela jsem bez mouky i s přidáním trochu hrubé mouky v drobence. Druhá varianta je lepší, koláč drží lépe pohromadě. Navrch šlehačka a je to dokonalé! Doporučuji.

Odkaz na uvaření

Andik 29.07.14 13:13

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jablečný koláč bez mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Andik
16 příspěvků 29.07.14 23:11

@daduuja Já se právě vyhýbám běžné mouce, proto ta kombinace lupinové a mandlové. Jiank tohle se taky dá jíst jen lžičkou a báječné je to právě s kopcem pravé šlehačky!

 
daduuja
1140 příspěvků 29.07.14 21:18

@Andik už vím :-), my mívali na zahradě vlčí bob-lupinu mnoholistou a říkalo se jí hadinec, ale ta je jedovatá.
Znám všelijaké mouky, ale tahle mi unikla, ani jsem netušila, že existuje.
Dělávám koláč, tedy jestli se tomu dá říct koláč? :-) i při grilování venku v grilu, ale většinou ze švestek, mirabelek, slív nebo broskví, je to rychlovka a se šlehačkou nemá chybu :-) Drobenku navrch z másla a hrubé mouky s přídavkem ořechů.
Jediná nevýhoda je, že se dá porcovat pouze lžící, ale venku to má své kouzlo :-)

 
Andik
16 příspěvků 29.07.14 15:52

@daduuja My tomu říkáme vlčí bob, tak nevím :) oficiálně lupina úzkolistá. Kupuju různě na internetu, kde to mají zrovna nejlevnější. Nahradit se dá jakoukoli jinou moukou, záleží, jestli ti jde o nízký obsah sacharidů nebo ne. Pokud ano, tak třeba kokosovou mouku lze použít, ale je mnohem dražší, než ta lupinová.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 15:55

 
daduuja
1140 příspěvků 29.07.14 14:30

Andiku, lupinová mouka je z těch rostlin, co jim říkáme hadinec? :-) Asi se dá koupit ve zdravé výživě? Čím ji nahradit?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz