Recept Jablečný koláč bez mouky Dia Pro Děti Veg Linie Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jablečný koláč bez mouky

Úvod

Je to varianta anglického apple crumble, tedy tzv. obráceného koláče, ale bez zbytečného cukru či pšeničné mouky.

Postup

Jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a chvilku povaříme s trochou skořice, aby ovoce změklo. Poté do jablek přidáme na kousky nakrájené datle a fíky a směs rozložíme rovnoměrně do koláčové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
Horní vrstvu koláče vytvoříme smícháním másla a zbylých ingrediencí - vznikne nedrobivá hmota, kterou rozložíme na koláč (viz obrázek). Pečeme asi 20 minut, než „žmolenka“ zezlátne.
Koláč je po upečení velmi šťavnatý a nejlépe se jí lžičkou.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.07.14 vloženo
  • 7717x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • 10 jablek
  • 2 sušené fíky
  • 3 datle
  • skořice
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g lupinové mouky
  • 50 g kokosové moučky
  • 100 g másla
  • tuk a kokos na vymazání a vysypání formy

Doporučená příloha

  • šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

G. Art 08.11.14 19:49

Skvělý recept! Vyzkoušela jsem bez mouky i s přidáním trochu hrubé mouky v drobence. Druhá varianta je lepší, koláč drží lépe pohromadě. Navrch šlehačka a je to dokonalé! Doporučuji.

Odkaz na uvaření

Andik 29.07.14 13:13

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jablečný koláč bez mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Andik
16 příspěvků 29.07.14 23:11

@daduuja Já se právě vyhýbám běžné mouce, proto ta kombinace lupinové a mandlové. Jiank tohle se taky dá jíst jen lžičkou a báječné je to právě s kopcem pravé šlehačky!

 
daduuja
1139 příspěvků 29.07.14 21:18

@Andik už vím :-), my mívali na zahradě vlčí bob-lupinu mnoholistou a říkalo se jí hadinec, ale ta je jedovatá.
Znám všelijaké mouky, ale tahle mi unikla, ani jsem netušila, že existuje.
Dělávám koláč, tedy jestli se tomu dá říct koláč? :-) i při grilování venku v grilu, ale většinou ze švestek, mirabelek, slív nebo broskví, je to rychlovka a se šlehačkou nemá chybu :-) Drobenku navrch z másla a hrubé mouky s přídavkem ořechů.
Jediná nevýhoda je, že se dá porcovat pouze lžící, ale venku to má své kouzlo :-)

 
Andik
16 příspěvků 29.07.14 15:52

@daduuja My tomu říkáme vlčí bob, tak nevím :) oficiálně lupina úzkolistá. Kupuju různě na internetu, kde to mají zrovna nejlevnější. Nahradit se dá jakoukoli jinou moukou, záleží, jestli ti jde o nízký obsah sacharidů nebo ne. Pokud ano, tak třeba kokosovou mouku lze použít, ale je mnohem dražší, než ta lupinová.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 15:55

 
daduuja
1139 příspěvků 29.07.14 14:30

Andiku, lupinová mouka je z těch rostlin, co jim říkáme hadinec? :-) Asi se dá koupit ve zdravé výživě? Čím ji nahradit?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz