Recept Jablečný cheesecake

Florentyna Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Základní postup přípravy cheesecake je popsán "zde":https://www.labuznik.cz/article.php?ID=187 . Podle tohoto postupu připravíme krustu ze všech uvedených příslušných surovin a také krém z Lučiny, 80 g cukru, vajec a vanilkové esence. 2. Zbývající cukr smícháme se skořicí a v této směsi obalíme jablka. Vše navršíme na krémovou vrstvu a posypeme ořechy. 3. Pečeme při 160°C asi 40-50 minut ve vodní lázni s ohledem na zmíněný návod. Nůž zapíchnutý doprostřed dortu by měl po vytažení zůstat čistý. Nezapomeneme dort nechat řádně zatuhnout v lednici.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 14.04.05 vloženo
  • 15282x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Na krustu:
  • 100 g celozrnných sušenek
  • 50 g jemně sekaných pekanových (nebo jiných) ořechů
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 80 g másla
  • Na krém:
  • 400 g Lučiny
  • 80 g mletého cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky vanilkové esence
  • 2 hrnky očištěných, oloupaných a na tenké plátky nakrájených jablek
  • 60 g mletého cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 50 g sekaných pekanových (nebo jiných) ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečný cheesecake

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jablečný cheesecake

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablečný cheesecake

Díky, tak já to příště zkusím z těch lučin nebo z mascarpone, holt se to asi nemá šidit:-))Nicméně podám zprávu, jak jsem dopadla s tímto.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablečný cheesecake

Tak už mě jedině napadá, jestli jsi tvarohy s Lučinou dobře rozetřela do hladka, pak s cukrem znovu, a pak až teprve přidávala vejce… Jenom počítej s tím, že tvaroh si svoji chuť zachová i po upečení, takže bude jasně poznat, že se jedná o koláč z tvarohu, nicméně konzistence by měla být krémová a jemná.

Pokud bys chtěla odlehčenou verzi, pak bych doporučovala oddělit bílky od žloutků, žloutky vmíchat normálně do krému podle základního postupu, z bílků ušlehat sníh a ten pak opatrně zapracovat. V tom případě by to ale nejspíš chtělo ještě přidat tak 3 lžíce mouky, aby pak koláč po upečení neměl tendenci se propadnout.

A jinak platí, že čím déle se cheesecake může rozležet, tím lépe, nejlepší je druhý a třetí den. Doufám, že návštěva neuteče :-)))

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablečný cheesecake

Florentýno,
však já jsem tam vrazila 4 vejce a žloutek…no uvidím, určitě nevypadá tak pěkně jako na obrázku. Myslela jsem, že mi vyjde takový, který si občas za hříšné peníze kupuji v drahých kavárnách..takový, co Tě nezadáví, protože je lehoučký. No, večer ochutnáme a třeba mě to překvapí.
Díky za trpělivé vysvětlování:-)

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jablečný cheesecake

Rosničko, myslím, že jsi postupovala naprosto správně, výsledný cheesecake totiž musí být zatuhlý - aby se dal krájet. Také ani nevyběhne, ani nespadne, prostě jej z trouby vyndáš „ve stejné velikosti“, ostatně tam ani není nic, co by způsobilo vyběhnutí. Tedy pokud příliš nepřešleháš hmotu, potom by to vyběhlo a zase spadlo, uprostřed by se to propadlo úplně a to je jaksi na závadu :-)

2 tvarohy + lučina si vyžaduje víc než 2 vejce, já bych dala 3 a klidně ještě jeden žloutek navíc, tím by to bylo tekutější. Kysaná smetana ti moc tekutosti nepřidá. Mletý cukr = cukr moučka, prostě ten nejjemnější cukr, aby se rozetřel s tvarohem a s Lučinou do hladka.

Jinak si veskrze myslím, že se ti cheesecake povedl, má to být přesně tak, jak popisuješ (s výjimkou toho nepříliš tekutého krému…), tak hlavně ať ještě chutná!

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Florentyno-pomoc chescake!

včera jsem se snažila upéci tvuj cheescake podle základního recepru, namísto lučiny jsem dlal dva tvarohy v kostce a jednu lučinu (mám velkou formu).Sušenkový základ v poho. Problém s krámem, vůbec, ale vůbec nebyl tečavý. Tvarohy sice trochu povolily díky vejcům, ale i tak jsem tam musela dodat kelímek kysané smetany, aby to zřídlo. Takže to nebylo tekute, ale normálně jsem to do formy nakydala stěrkou. Takže pečení jsem skončila v okamžiku, kdy se to při poklepu třáslo. Ani to nevyběhlo a ani nespadlo, vypadalo to stejně, jak jsem to nandala to formy jen rosolovitě ztuhlé..dnes ráno jsem mrkla do lednice a na pošah je to fakt TUHÉ (tvrdý tvaroh). Nevím, třeba to po vyndání zase trochu povolí…pozvala jsem kamarádky a teď mám strach, že při nejlepším to bude tvarohový koláč.

Co je to mletý cukr? Moučka či rozemletá krupice.
Máš pravdu, formy tečou, fígl s alobalem ve vodní lázni skvělej.

Miluju cheescakes, tak bych se je ráda naučila. Omlouváms e za obsáhlý příspěvek.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz