Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dobrá varianta, jak do sebe dostat i zdravé věci - ovoce, tvaroh,
vločky
Předehřejte troubu na 175°C. Připravte si menší plech (20 x 25cm) a vymažte ho tukem. Korpus: Ve středně velké nádobě spolu smíchejte vločky, mouku, cukry. Pomocí 2 nožů do toho zpracujte máslo jako „drobenku“. 1 hrnek mixu dejte stranou. Mix stejnoměrně natlačte do formy. Pečte 12-15 minut nebo dokud lehce nezezlátne, ale nesmí zhnědnout. Náplň: Během pečení si připravte náplň. Ve velké nádobě rozmixujte nebo rozmíchejte tvaroh, vejce, ½ hrnku cukru a vanilku. Směs rozetřete na teplý korpus. Ve středně velké misce dobře promíchejte jablka a rozinky. Přidejte 2 lžíce cukru, skořici, muškátový květ a nové koření. Opět dobře promíchejte . Ovocnou směs stejnoměrně rozmístěte na krémovou náplň a posypte odloženou „drobenkou“. Pečení: Pečte 20-25 minut nebo dokud povrch nezezlátne. Nechte chladnout ve formě, a pak krájejte na 5cm kousky. Kostky můžete i zmrazit.
Recept je z kategorií: Moučníky Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablečno-tvarohovo-rozinkové řezy
Každé jidlo ne
jen u některých moučníků je hlídaná
vůně

To je super - vypadá to, že je u vás každé jídlo malým dobrodružstvím, že?
A jinak - to je dobrý upgrade mého receptu. Začaly se mi spouštět sliny
Jen ujížděj bez studu, každý máme své
Já když čtu recept na sladké, hned naskakuje možnost úpravy na slané.
Jednou se povedlo napálit rodinku, ne schválně.

Frčely strouhané a drobenkové koláče, většinou tvarohové.
Naplnila jsem zelím, krájeným uzeným, postrouhala těstem s mletými škvarky.
Plni dojmů po návratu nevěnovali pozornost vůni.
Zakousnutí bylo velkým překvapením…
Od té doby se u nás nejdříve očichává
Já na pudinku docela ujíždím
- nacpu ho skoro všude, kdyby to šlo, tak
klidně i do guláše. Zdá se mi, že zjemní chuť. Tak že skončil i tady,
i když to není potřeba
.
Moc hezky to vypadá a věřím, že i chutná. Ukládám. Až zmizí velikonoční klasika, vyzkouším. Nevím jak pudink bez vaření, ale k obyčejnému není potřeba přidávat vejce do tvarohu