Recept Jablečné třesoucí se bochánky s brusinkovou oblohou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané jablko nakrájíme na kousky a rozdusíme doměkka.
Smetanu v kastrolku chvíli povaříme za stálého míchání, odstavíme a vmícháme želatinu nabobtnalou v troše vody. Přidáme horká rozdušená jablka, citronovou kúru, zamícháme a rozdělíme do příhodně velkých mističek. Necháme v lednici ztouhnout.

V kastrolku ohřejeme brusinkovou šťávu, přidáme nabobtnanou želatinu, promícháme a vlijeme do čehokoli - želé bude stejně sekat na kousky.

Po ztuhnutí báboviček a želé bábovičku vyklopíme na talířek, okolo nasypeme nasekané brusinkové želé a celé pokropíme brusinkovým džemem povoleným citronovou šťávou.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.02.13 vloženo
  • 967x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g jablek
  • 200 g 12% smetany
  • 2 PL práškové želatiny
  • strouhaná citronová kúra z poloviny citronu
  • 1 PL práškové želatiny
  • 1/2 dcl brusinkové šťávy
  • brusinkový džem
  • šťáva z poloviny citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečné třesoucí se bochánky s brusinkovou oblohou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz