Recept Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do kastrolu s rozpuštěným máslem, podusíme a zalijeme červeným vínem. Přidáme tlučené hřebíčky, rozmarýn a skořici, osolíme, opepříme a dále vaříme, dokud nejsou jablka zcela rozvařená. Nakonec do jablečné omáčky vmícháme šlehačku, odstavíme z ohně a promícháme. PS. Z jablek se vyrábí například normandské lehké jablečné víno cidre, oblíbené jako doplněk k sýrům. Z cidru se ve Francii připravuje vynikající pálenka Calvados, která je ideální jako digestiv po jídle.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 24.05.08 vloženo
  • 7028x zobrazeno

Ingredience

  • 2 jablka
  • 2,5 dl červeného vína
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 2 lžíce másla
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 tlučené hřebíčky
  • špetka mleté skořice
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Pečená masíčka nebo restovaná játra.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
JALOVCOVA
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám.

To by mohlo být zajímavé. Dokonce i rozmarýn máme!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Mrkvový salát Mrkvový salát
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz