Recept Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do kastrolu s rozpuštěným máslem, podusíme a zalijeme červeným vínem. Přidáme tlučené hřebíčky, rozmarýn a skořici, osolíme, opepříme a dále vaříme, dokud nejsou jablka zcela rozvařená. Nakonec do jablečné omáčky vmícháme šlehačku, odstavíme z ohně a promícháme.

PS.
Z jablek se vyrábí například normandské lehké jablečné víno cidre, oblíbené jako doplněk k sýrům. Z cidru se ve Francii připravuje vynikající pálenka Calvados, která je ideální jako digestiv po jídle.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 24.05.08 vloženo
  • 6893x zobrazeno

Ingredience

  • 2 jablka
  • 2,5 dl červeného vína
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 2 lžíce másla
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 tlučené hřebíčky
  • špetka mleté skořice
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Pečená masíčka nebo restovaná játra.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
JALOVCOVA
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám.

To by mohlo být zajímavé. Dokonce i rozmarýn máme!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz