Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do kastrolu s rozpuštěným máslem, podusíme a zalijeme červeným vínem. Přidáme tlučené hřebíčky, rozmarýn a skořici, osolíme, opepříme a dále vaříme, dokud nejsou jablka zcela rozvařená. Nakonec do jablečné omáčky vmícháme šlehačku, odstavíme z ohně a promícháme. PS. Z jablek se vyrábí například normandské lehké jablečné víno cidre, oblíbené jako doplněk k sýrům. Z cidru se ve Francii připravuje vynikající pálenka Calvados, která je ideální jako digestiv po jídle.
Recept je z kategorií: Omáčky k masům
Pečená masíčka nebo restovaná játra.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablečná omáčka k pečeným masovým dobrůtkám
37 příspěvků 25.1.09 03:43
To by mohlo být zajímavé. Dokonce i rozmarýn máme!