Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do jemného krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlehaného krému. Piškotový korpus rozřízneme podélně na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy. Potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme kulatým nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladna asi na dvě hodiny, pak ho opatrně překlopíme na talíř (dnem nahoru) a silně posypeme moučkovým cukrem. Nakonec povrch ozdobíme barevným kandovaným ovocem. Část tvarohové směsi si můžete ponechat stranou a ozdobit jí vršek dortu. Pak vše posypte cukrem a ozdobte kandovaným ovocem. Ricotta (čtěte rikota) Tento bílý, vlhký a hladký sýr s mléčnou příchutí je pro Itálii typický. Používá se do různých sladkých i slaných pokrmů. V našich obchodech je ricotta již běžně k dostání. Pokud ji neseženete, můžete ji nahradit další italskou specialitou – čerstvým dezertním nevyzrálým sýrem Mascarpone. Tím se v některých sladkých jídlech (např. v tiramisu) nahrazuje smetana.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italský tvarohový dort
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Neví nekdo recept na medové krémeše?
Děkuji