Recept Italské zajímavě marinované pečenáče

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykuchat rybičky, obalit je v mouce a oklepat její přebytek. Osmažit je na rozehřátém oleji. Na jiné pánvi osmažit cibuli na rozehřátém oleji, zalít je vínem a trochou octa a vše povařit po 5 min. Na mísu poskládat osmažené rybičky, zasypat je hrozinkami a ořechy. Vše opetrně zalít svařenou marinádou. Osolit a opepřit. Nechat vychladout a přikrýt. Mísu vložit do chladničky alespoň na dva dny i více. TIP: Pečenáče se mohou podávat s osmaženou polentou (recept je na Labužníku), ale jsou výborné i bez ni třebas s chlebem. Mohou se připravit i z proužků vykostěných ryb, jako je kapr.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 01.02.04 vloženo
  • 3873x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g čerstvých ančoviček, nebo sardinek
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • 2 cibule na drobno pokrájené
  • 2dl bílého suchého vína
  • trocha vinného octa
  • 100g hrozinek
  • 50g na drobno usekaných vlašských ořechů
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské zajímavě marinované pečenáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz