Recept Italské Zabaglione

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozkrojit vanilku podélce a seškrábnout semínka i s dužinou. V ohnivzdorné misce našlehat žloutky, cukr a vanilku do pěny. Postavit misku nad pomalu vařící vodu a za stálého šlehání přilévat Marsala víno. Šlehat tak dlouho, až vznikne hustá, pevná pěna/krém (nesmí se však vařit, protože by směs zřídla). Ihned nalít do sklenic (používám šampusky) a podávat s piškoty (Savoiardi z Labužníka) na talířku. TIP: Krém zřídne tak rychle, jak se vytvoří.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 14.01.03 vloženo
  • 5183x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 žloutků
  • 100g jemného, krystalového cukru
  • špetka mleté skořice, nebo 1 celá vanilka
  • 400ml Marsala vína
  • malá sklenička rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské Zabaglione

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz