Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
V rendlíku na sporáku nebo v misce v mikrovlnné troubě smícháme mléko, cukr a máslo a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Odstavíme a necháme mírně zchladit. V malé misce smícháme kvasnice, špetku cukru, vodu a necháme stát asi 5-10 minut, dokud se kvasnice nerozpustí. Do velké mísy dáme 3 šálky mouky, sůl a kypřicí prášek. V mouce uděláme důlek a vyklepneme do něj vejce. Všechno promícháme za postupného přidávání extraktu, kvasnic a teplého mléka *(s cukrem a máslem)*. Vypracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme zbývající mouku, potom těsto přendáme na lehce pomoučený vál a hněteme asi 2-3 minuty. Pokud je potřeba, ještě přidáme trochu mouky. Těsto by mělo zůstat velmi vláčné. Těsto dáme do máslem vytřené mísy, překryjeme a necháme kynout do zdvojnásobení objemu. Těsto srazíme a opět necháme kynout na teplém místě, asi 1-2 hodiny. Těsto srazíme, rozdělíme ho na 9 stejných dílů a z každého dílu vyválíme prameny dlouhé asi 30 cm *(12“)*. Pro každý bochánek použijeme tři prameny, upleteme copy, jejich konce zastrčíme dospodu a zapletené copánky přeneseme na vymazaný plech nebo do vymazané formy. Necháme znovu kynout, do zdvojnásobení objemu, asi 3/4-1 hodinu. Troubu předehřejeme na 180 °C *(350 °F)*. Povrch copů potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme fenyklovými semínky. Pečeme na střední příčce trouby, asi 35-40 minut, do zlatohněda. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italské velikonoční copy (3 ks)