Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bublinka Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kávu rozdělat se 150 ml vařící vody a nechat vychladnout. Smíchat s likérem. Žloutky s cukrem šlehat ve vodní lázni až se cukr rozpustí. Přidat mascarpone. Na dno formy dát vrstvu piškotů, které jsme polili espresem s likérem (nebo je namáčet). Polít vrstvou krému, aby byly piškoty zakryté. Proces opakovat do vypotřebování krému. Moučník posypat kakaem, přikrýt alobalem, dát na noc do lednice.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.11.12 11:25
Velmi jednoduche a moc dobre. Pripravujeme nekolikrat do roka.
Líbí se mi1.8.11 19:23
Výborný recept, chválím, je to to SKUTEČNÉ tiramisu, žádné
náhražky, akorát já dávám černou kávu místo instatní a přecedím ji.
Jinak je to jedno z nejlepších jídel, co jsem kdy jedla!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na TIRAMISU (pravý italský recept)
Jo a ještě dodatek, já tu kávu vždycky uvařím černou (se „šrotem“ = logrem) a během další přípravy krásně vychladne). Instantní jsem nezkoušela, ale neřím, že by to chutnalo také výborně s Nescafé (z toho dělám zase Frappé:-D )
Výborný recept, chválím, je to to SKUTEČNÉ tiramisu, žádné náhražky, akorát já dávám černou kávu místo instatní a přecedím ji. Jinak je to jedno z nejlepších jídel, co jsem kdy jedla!
60 příspěvků 16.12.09 21:52
Fakt mi přijde „úžasný“, že sem někdo napíše recept a je div ne ukamenován, to by se mi opravdu chtělo sem něčím přispívat:(
Ani ne před dvěma týdny jsem si pochutnávala na tiramisu ve Veroně. Tam ho podávali jednak jako cream (v poháru) jednak jako cake tj. zákusek. Obojímu říkali „tiramisu“ i když se to dost lišilo.
Bublinka má pravdu, receptů na tiramisu je v Itálii více, vždy s malými variacemi. Pozor sanmartino, i ten tvůj tam možná spadá. Ale i italský kuchař ještě není zárukou ‚toho pravého‘. Nepatří tam instantní káva (pro italy skoro urážka), spíše než kávový likér nebo amaretto preferují koňak nebo brandy, český rum je také dobrý. Eja uvedla recept, který je dobrá klasika. Káva musí být dobré kvality a silná, třeba i jiné značky. Problém zůstává mascarpone. V českých končinách dobrý mascarpone těžko najdete, ten vyrobený v Česku je mírně řečeno nevhodný. Kakao má být dobré kvality a hořké, hlavně nasypané na tiramisu těsně před podáváním. Mokrá kakaová slupka nevypadá dobře.
Zdravím všechny.
1 příspěvek 30.8.09 05:32
..... recept to mozno nie je zly
) ale naj talianskejsie *TIRAMISU (pravý
italský recept) je od sefkuchare z Ambiente , takze eja ma spravny
nazor …
sanmartino
, v květnu až budeme mít cestu, tak
zavítáme taky 
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám ho přivezený přímo z Itálie z jedné italské restaurace, kde mi ho napsal na mou prosbu jejich kuchař (byl Ital).
) Tak proto píšu, že je to pravý italský
recept.
)
Ale ráda věřím, že máte zase jiný pravý italský recept, určitě jich nebude míň, než je třeba receptů na „pravé české knedlíky“ a těch je taky nepřeberně a liší se kraj od kraje.
Do vaší restaurace se moc ráda podívám a Vaše tiramisu ochutnám. Zdravím a mějte se fajn!
)
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Nevím,kde jste získala tento recept,ale s pravým tiramisu to nemá mnoho společného. Přijďte ochutnat mé tiramisu do Pizzerie San Martino v Klatovech. Já se učil u italů a získal recept od jejich prapředků.
Pro zajímavost - toto je recept na tiramisu šéfkuchaře restaurace Ambiente.
Ingredience:
italské piškoty (lady fingers), vejce, cukr krystal, čerstvý sýr mascarpone, šálek dobrého espressa Tonino Lamborghini, hořké kakao
Postup:
ve vodní lázni vyšleháme žloutky (5 ks) s cukrem (5 lžic). Necháme vychladnout a přidáme sýr mascarpone (1 balení) a pomalu vyšleháme, přidáme sníh z bílků (5 ks), promícháme a nalijeme do formy na piškoty namočené v espressu Tonino Lamborghini. Necháme ztuhnout v lednici. Při podávání sypeme hořkým kakakem.