Recept Italské těstoviny

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italské těstoviny

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Oloupat tykev, nebo dýni, vyjmout semímka a pokrájet ji na 1cm kostky. Poskládat je na plech a pokapat asi 1 lžící oleje. Smíchat dohromady. Opepřit a osolit. Péct ve středu trouby do měkka, asi 15-20min. Vyjmout z trouby. Mezi tím vyjmout klobásku ze střívka a položit je na suchou, nebo trochu vymaštěnou pánev olejem (jsou-li klobásky velice libové). Smažit je a vařečkou rozbíjet na kousky. Jakmile maso ztrácí svou růžovou barvu přidat cibuli a houby. Pokračovat se smažením asi 5min. Je-li nutné tak snížit teplotu. Přidat papriku a šalvěj a míchat dalších 5min. navíc. Snížit teplotu na nízkou (může se v tomto momentě dát do chladničkya rozehřát při vaření nudlí.) Přivéct vodu ve velkém hrnci do varu. Osolit ji a vložit tam těstoviny. Vařit do al dente, nebo podle návodu na balení. Slít a uschovat 120ml vody. Tou rozředit omáčku, je-li zapotřeby. Jemně do těstovin zamíchat omáčku, přidat tykev, nebo dýni a nastrouhaný Papermezan. Jemně vše promíchat. Ochutnat, dosolit a popepřit je-li zapotřeby. Podávat nudle teplé s nastrouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 14.01.05 vloženo
  • 14429x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-6

Ingredience

  • 1 střední tykev, nebo dýně (může se použít i cuketa, nebo kořenová zelenina)
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • 370g italské čerstvé klobásky
  • 1 posekaná cibule
  • 500ml na plátky nakrájených různých hub i žampionů
  • 1 červená paprika zbavená semeníku a nakrájená na proužky
  • 8 velkých na hrubo posekaných lístků šalvěje (může být i zmražená)
  • 500g Fusilli, Rotini, nebo Penne
  • 120g nastrouhaného Parmezánského sýra, nebo podobného

Doporučená příloha

  • Víno Colio Estate Cabernet Franc, nebo Sogrape¨Duque de Viseu¨Dao.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské těstoviny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italské těstoviny

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejinko...

nevím jestli mluvíš o čerstvém chorizu a jestli se dostane koupit. Jinak se podívej na čerstvé chorizo ZDE

Pa,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nůůůůdle.

Vašku, je to vlastně různě okořeněné mleté maso nadité do střívka (proto se jim říká čerstvé). Myslím si, že jsem nějaké viděla u Billa, ale nejsem si 100% jistá. Podívej se pro srovnání na recept ZDE Já jsem si jich vždycky kopec připravila, když byl čas a potom je po porcích zmrazila (musí být z čerstvého masa, jinak se už nemůžou zmražovat).

Pěkný večer přeje,

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nůůůůdle.

Babi, dalo by se použít Chorizzo ??

vencal
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nůůůůdle - Babi

Moc pěkný recepta opět mám otázku. Jak vypadá italská klobása, dá se u nás sehnat, příp. nahradit (i když to už pak bude asi trochu jiný recept)? A ty přílohy na konci, to bude asi víno, že? Tak to děti dostanou bílou, neperlivou vodu, ročník 2005 s přívlastkem. :-)))
Díky za recept a přeju hezký víkend.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz