Recept Italské nudle s drůbky

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit hřiby do horké vody a nechat je nabobtnat a potom je přecedit. Uschovat tekutinu. V kastrolu na střední teplotě rozehřát olej, přidat panchettu, mrkev cibuli a celer. Smažit za stálého míchání po 8 minut, nebo až cibule změkne a zesklovatí. Zvýšit teplotu a omažit zeleninu do té doby, než dostane zlatou barvu. Přidat drůbky, snížit teplotu a pomalu je smažit asi po 15 - 20 minut. Sem tam je zamíchat, aby se nepřilepily. Do kastrolu přidat hřiby, petrželku, česnek, bobkový list a šalvěj. Na mírnější teplotě vše smažit další 2 - 3 minuty. Přilít tekutinu z hřibů a nechat ji odpařit. Přimíchat víno, pastu, rajčata a vývar. Dobře vše promíchat a vařit asi 1 hodinu, nebo až jsou drůbky měkké, šťáva je zhoustlá, ale ne suchá. Je-li zapotřeby, tak přidat více vývaru nebo vody. Vše ochutit solí a pepřem a odstavit. Nechat trochu zchladnout a sejmout přebytečný tuk. Před podáváním omáčku trochu povařit. V hrnci přivéct asi 5 - 6 litrů vody do varu a osolit ji 2 lžícemi soli. Uvařit nudle do al dente, podle návodu na balení. Slít nudle a přidat je do kastrolu s omáčkou. Dobře vše promíchat a vložit na velkou hlubokou mísu. Posypat nejlépe čerstvě nastrouhaným Parmazánem.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 4472x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce rozdrobených sušených hřibů
  • 1 hrnek horké vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 60 g libové pancetta (slaninový bok), posekaný
  • 1 velká cibule na drobno nakrájená
  • 1 malá mrkev na drobno nakrájená
  • 1 stonek řapíkatého celeru na drobno nakrájený
  • 900g kuřecích, nebo krůtích žaludků, srdcí a jater, očištěných a nakrájených na malé (asi 6mm) kousky
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1 posekaný stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 2 velké listy šalvěje, nebo trocha sušené
  • 370 ml bílého suchého vína
  • 2 lžíce rajské pasty
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml slitých konzervovaných rajčat
  • sůl a pepř podle chuti
  • 450 g širokých nudlí Pappardelle
  • Parmazán na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské nudle s drůbky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz