Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plátky baklažánů osolit a dát na 30 minut do cedníku. Potom je opláchnout a osušit je. Obalit je v mouce a osmažit je na oleji rozehřátém asi na 190°C. Smažit je po částech, aby se nesnížila teplota oleje, protože by plátky natáhly příliš mnoho oleje a byly by mastné. Osmažené plátky položit na papírový ubrousek. Rozpustit čokoládu v ohnivzdorné misce postavené nad pomalu vařící vodou (nesmí se vody dotýkat). Dovnitř čokolády zašlehat mléko na sametovou omáčku. Poskládat plátky baklažánů na talířky, polít je čokoládou a posypat mandlemi. Nechat je stát při pokojové teplotě před podáváním.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italské baklažány
nemyslím si, že naložené baklažány v kyselém nálevu s olejem by byly vhodné, ale po pravdě řečeno jsem to nikdy na sladko nezkoušela. Když je připravíš jenom opečené, tak s čokoládou a mandlemi mají chuť spíš jako ovoce ;o)
Příjemný večer!
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, babi, dělala jsi už tuhle pochoutku, jak to chutná? Baklažány mám rada v jakém kolí stavu, ale tohle si nedokážu představit chuťově. Jak to chutná?
Mám koupené naložené baklažány nakrájené na nudličky s bylankama nakyselo v oleji, každý den si dopřavam tuhle dobrotu s kysanou smetanou.
Možná že s čokoládou ochutnám také.
S pozdravem