Recept Italská specialita gnocchi *

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italská specialita gnocchi *

Postup

1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Očistíme a opláchneme žampiony a nakrájíme je na plátky. V pánvi zahřejeme tuk a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a opečeme je do zlatohněda. Tomatovou šťávu a rajský protlak vlijeme do žampionů a ochutíme solí, pepřem a paprikou, podle chuti cukrem. Omáčku asi 15 minut povaříme. 2. Na přípravu noků si nejprve omyjeme brambory. Vaříme je v osolené vodě ve slupce přibližně 25 minut. Potom je slijeme, opláchneme je studenou vodou, oloupeme a prolisujeme. K bramborům přidáme 1 KL soli, 1 KL tuku, vejce a mouku (při zpracování těsta možno přidat). Vše zpracujeme v hladké těsto. Z těsta tvoříme pomoučenýma rukama na prst silné, 2-3 cm dlouhé válečky, které pak spodní částí vidličky mírně stlačíme. 3. Noky vkládáme do většího množství vroucí osolené vody a vaříme zhruba 5 - 8 minut. Okapané noky opatrně promícháme ve zbytku rozehřátého tuku. Opereme a nadrobno nasekáme bylinky. Noky podáváme polité omáčkou, posypané petrželkou, pažitkou a nastrouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.06.06 vloženo
  • 31855x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na omáčku:
  • 2 středně velké cibule
  • sůl
  • cukr
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g žampionů
  • 1 PL másla
  • 1 plechovku rajské šťávy
  • 1 malý rajský protlak
  • mletý bílý pepř
  • sladkou papriku
  • Na noky:
  • 1 kg moučnatých brambor
  • sůl
  • 2 vejce
  • 3 PL másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g odleželé goudy
  • 1 svazek pažitky
  • 1 svazek petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jarkahas 01.03.15 11:42

S kupovanými naprosto nesrovnatelné. Jiné, než tyto domácí už nechci :-)

Odkaz na uvaření

wydra 02.11.11 19:05

Diskuse k receptu Italská specialita gnocchi *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.11.11 19:05

Udělala jsem jak píše níž v diskuzi Jolana, z dýně hokkaido. Recept jsem ale objevila jinde na webu. Vynikající tečkou je rozpuštěné máslo se šalvějí, ve kterém jsem gnocchi po uvaření servírovala.
Doporučuju, je to fastastické !

Vali
1326 příspěvků 13.03.11 14:22

Lenka11 …děkuji za poznatky, doplnila jsem do receptu.

Lenka11
7 příspěvků 13.03.11 14:11

Děkuji za recept na v naší rodině oblíbené gnocchi, které jsme dosud kupovali jako polotovar. Tohle se nedá srovnat, jsou nadýchané, výborné! Jen jsem vařila kratší dobu (cca 5 min) a přidala více mouky. Udělala jsem rovnou i zásobu do mrazáku…

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská specialita gnocchi *

Gnocchi s tykve/dyna: miesto brambor dame upecenu duzinu z tykve, ktoru vymackame zo stavy v plachticke. Namiesto goudy ricotta syr. Muku prisypavame pomaly az mame tuhsie ale jemne hladke cesto– niekedy jej potrebujeme aj viac.
Nechame ho odlezat asi 15-20 minut.
Odtrhujeme z neho gulky asi ako tenisova lopticka a na pomucenej doske s pomucenymi rukami urobime valcek/sulok s asi 1,7-2 cm. Nozom odrezeme 2-3 cm kusky. A tu je ten figel-lepsie je otocit vidlicku (lepsia je s dlhymi zubami ), polozit ju na dosku/zapichnut akoze, naklonit trochu sikmo a tie male gnocchi zdola hore akoze vygulame tym chrbatom vidlicky-ked ich gulame trocha ptisneme…su krajsie a take pravejsie domacke..;)
Dynove tekvicove gnocchi polievame roztopenym maslom, v nom zelena nakrajana cibulka a sypeme parmazan -alebo daky primerany ten vas syr..:-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská specialita gnocchi *- Vali,

máš můj obdiv.
Gnocchi jsem jednou zkoušela a již nikdy více. Je to piplačka na kterou musí mít člověk trpělivost kterou ty máš.
Ale je to dobrota.

matejkova
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská specialita gnocchi *

To musí být dobrota!!! Zkusím gnocchi miluji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz