Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Očistíme a opláchneme žampiony a nakrájíme je na plátky. V pánvi zahřejeme tuk a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a opečeme je do zlatohněda. Tomatovou šťávu a rajský protlak vlijeme do žampionů a ochutíme solí, pepřem a paprikou, podle chuti cukrem. Omáčku asi 15 minut povaříme. 2. Na přípravu noků si nejprve omyjeme brambory. Vaříme je v osolené vodě ve slupce přibližně 25 minut. Potom je slijeme, opláchneme je studenou vodou, oloupeme a prolisujeme. K bramborům přidáme 1 KL soli, 1 KL tuku, vejce a mouku (při zpracování těsta možno přidat). Vše zpracujeme v hladké těsto. Z těsta tvoříme pomoučenýma rukama na prst silné, 2-3 cm dlouhé válečky, které pak spodní částí vidličky mírně stlačíme. 3. Noky vkládáme do většího množství vroucí osolené vody a vaříme zhruba 5 - 8 minut. Okapané noky opatrně promícháme ve zbytku rozehřátého tuku. Opereme a nadrobno nasekáme bylinky. Noky podáváme polité omáčkou, posypané petrželkou, pažitkou a nastrouhaným sýrem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.3.15 11:42
S kupovanými naprosto nesrovnatelné. Jiné, než tyto domácí už
nechci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italská specialita gnocchi *
Udělala jsem jak píše níž v diskuzi Jolana, z dýně hokkaido. Recept jsem ale objevila jinde na webu. Vynikající tečkou je rozpuštěné máslo se šalvějí, ve kterém jsem gnocchi po uvaření servírovala.
Doporučuju, je to fastastické !
Lenka11 …děkuji za poznatky, doplnila jsem do receptu.
7 příspěvků 13.3.11 14:11
Děkuji za recept na v naší rodině oblíbené gnocchi, které jsme dosud kupovali jako polotovar. Tohle se nedá srovnat, jsou nadýchané, výborné! Jen jsem vařila kratší dobu (cca 5 min) a přidala více mouky. Udělala jsem rovnou i zásobu do mrazáku…
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Gnocchi s tykve/dyna: miesto brambor dame upecenu duzinu z tykve, ktoru vymackame zo stavy v plachticke. Namiesto goudy ricotta syr. Muku prisypavame pomaly az mame tuhsie ale jemne hladke cesto– niekedy jej potrebujeme aj viac.
Nechame ho odlezat asi 15-20 minut.
Odtrhujeme z neho gulky asi ako tenisova lopticka a na pomucenej doske s pomucenymi rukami urobime valcek/sulok s asi 1,7-2 cm. Nozom odrezeme 2-3 cm kusky. A tu je ten figel-lepsie je otocit vidlicku (lepsia je s dlhymi zubami ), polozit ju na dosku/zapichnut akoze, naklonit trochu sikmo a tie male gnocchi zdola hore akoze vygulame tym chrbatom vidlicky-ked ich gulame trocha ptisneme…su krajsie a take pravejsie domacke..;)
Dynove tekvicove gnocchi polievame roztopenym maslom, v nom zelena nakrajana cibulka a sypeme parmazan -alebo daky primerany ten vas syr..:-))
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
máš můj obdiv.
Gnocchi jsem jednou zkoušela a již nikdy více. Je to piplačka na kterou musí mít člověk trpělivost kterou ty máš.
Ale je to dobrota.
79 příspěvků 25.1.09 03:43
To musí být dobrota!!! Zkusím gnocchi miluji.