Recept Italská specialita gnocchi *

(Hodnoceno 1x) Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Italská specialita gnocchi *

Postup

1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Očistíme a opláchneme žampiony a nakrájíme je na plátky. V pánvi zahřejeme tuk a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a opečeme je do zlatohněda. Tomatovou šťávu a rajský protlak vlijeme do žampionů a ochutíme solí, pepřem a paprikou, podle chuti cukrem. Omáčku asi 15 minut povaříme. 2. Na přípravu noků si nejprve omyjeme brambory. Vaříme je v osolené vodě ve slupce přibližně 25 minut. Potom je slijeme, opláchneme je studenou vodou, oloupeme a prolisujeme. K bramborům přidáme 1 KL soli, 1 KL tuku, vejce a mouku (při zpracování těsta možno přidat). Vše zpracujeme v hladké těsto. Z těsta tvoříme pomoučenýma rukama na prst silné, 2-3 cm dlouhé válečky, které pak spodní částí vidličky mírně stlačíme. 3. Noky vkládáme do většího množství vroucí osolené vody a vaříme zhruba 5 - 8 minut. Okapané noky opatrně promícháme ve zbytku rozehřátého tuku. Opereme a nadrobno nasekáme bylinky. Noky podáváme polité omáčkou, posypané petrželkou, pažitkou a nastrouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.06.06 vloženo
  • 34079x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na omáčku:
  • 2 středně velké cibule
  • sůl
  • cukr
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g žampionů
  • 1 PL másla
  • 1 plechovku rajské šťávy
  • 1 malý rajský protlak
  • mletý bílý pepř
  • sladkou papriku
  • Na noky:
  • 1 kg moučnatých brambor
  • sůl
  • 2 vejce
  • 3 PL másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g odleželé goudy
  • 1 svazek pažitky
  • 1 svazek petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jarkahas 1.3.15 11:42

S kupovanými naprosto nesrovnatelné. Jiné, než tyto domácí už nechci :-)

Odkaz na uvaření

wydra 2.11.11 19:05

Diskuse k receptu Italská specialita gnocchi *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italská specialita gnocchi *

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.11.11 19:05

Udělala jsem jak píše níž v diskuzi Jolana, z dýně hokkaido. Recept jsem ale objevila jinde na webu. Vynikající tečkou je rozpuštěné máslo se šalvějí, ve kterém jsem gnocchi po uvaření servírovala.
Doporučuju, je to fastastické !

Vali
1326 příspěvků 13.3.11 14:22

Lenka11 …děkuji za poznatky, doplnila jsem do receptu.

Lenka11
7 příspěvků 13.3.11 14:11

Děkuji za recept na v naší rodině oblíbené gnocchi, které jsme dosud kupovali jako polotovar. Tohle se nedá srovnat, jsou nadýchané, výborné! Jen jsem vařila kratší dobu (cca 5 min) a přidala více mouky. Udělala jsem rovnou i zásobu do mrazáku…

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italská specialita gnocchi *

Gnocchi s tykve/dyna: miesto brambor dame upecenu duzinu z tykve, ktoru vymackame zo stavy v plachticke. Namiesto goudy ricotta syr. Muku prisypavame pomaly az mame tuhsie ale jemne hladke cesto– niekedy jej potrebujeme aj viac.
Nechame ho odlezat asi 15-20 minut.
Odtrhujeme z neho gulky asi ako tenisova lopticka a na pomucenej doske s pomucenymi rukami urobime valcek/sulok s asi 1,7-2 cm. Nozom odrezeme 2-3 cm kusky. A tu je ten figel-lepsie je otocit vidlicku (lepsia je s dlhymi zubami ), polozit ju na dosku/zapichnut akoze, naklonit trochu sikmo a tie male gnocchi zdola hore akoze vygulame tym chrbatom vidlicky-ked ich gulame trocha ptisneme…su krajsie a take pravejsie domacke..;)
Dynove tekvicove gnocchi polievame roztopenym maslom, v nom zelena nakrajana cibulka a sypeme parmazan -alebo daky primerany ten vas syr..:-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italská specialita gnocchi *- Vali,

máš můj obdiv.
Gnocchi jsem jednou zkoušela a již nikdy více. Je to piplačka na kterou musí mít člověk trpělivost kterou ty máš.
Ale je to dobrota.

matejkova
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italská specialita gnocchi *

To musí být dobrota!!! Zkusím gnocchi miluji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz