Recept Italská pravá Porchetta

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat všechny ingedience pro bylinkovou směs a dát stranou. Otevřít vykoštěnou šunku a obrátit ji kůží nahoru. Pomocí ostrého nože (používám novou žiletku) nařezat kůži a tuk (ne maso) do malého diamantového vzorku. Obrátit šunku a potřít maso polovinou bylinek. Srolovat šunku a svázat ji každých 5cm kuchyňským motouzkem. Potřít povrch zbytkem bylinek. Položit šunku do pekáče a péct ji v předem vyhřáté troubě na 230°C po 1/2 hodiny. Zalít sem tam částí vína. Snížit teplotu na 180°C a péct po 1 hodinu. Podlévat vínem každých 20min. Vnitřní teplota upečené šunky musí dosáhnout 72°C. Vyjmout šunku z trouby a nachat ji odpočinout po 10min. před nakrájením na velice tenké plátky.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 11.12.02 vloženo
  • 11454x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Bylinková směs:
  • 6 lžic soli
  • 1 lžíce pepře
  • 5 stroužků česneku, jemně utřeného
  • 1 lžíce hnědé šalotky, na jemno posekané, nebo malé cibule
  • 1 hrnek pažitky, nakrájené
  • 1/2 hrnky posekaného rozmarýnu
  • 1 hrnek olivového oleje
  • 2.5 - 3.5kg čerstvé šunky bez kosti
  • 500ml bílého, suchého vína na podlévání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská pravá Porchetta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 14.03.11 17:13

dolezalis, mate naprostou pravdu a mnohokrat Vam dekuji za upozorneni. Teplota 165 stupnu byla ve Fahrenheit a opominula jsem ji prevest do Celsius. Recept je upraven…

dolezalis
5 příspěvků 23.07.09 05:43
Re: Italská pravá Porchetta.

Neuslo nahodou autorce nasledujici: pri 180deg.Cels musi vnitrni teplota dosahnout 165 deg.Cels..... je podle mne nesmysl tp uz by byla na povrchu zuhelnatela, asi se jedna o preklep kdyby tam bylo 65 tak bych to povazoval za velice plausibilni udaj, nebo se snad mylim, prosil bych o upresneni.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz