Recept Italská pravá Porchetta

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat všechny ingedience pro bylinkovou směs a dát stranou. Otevřít vykoštěnou šunku a obrátit ji kůží nahoru. Pomocí ostrého nože (používám novou žiletku) nařezat kůži a tuk (ne maso) do malého diamantového vzorku. Obrátit šunku a potřít maso polovinou bylinek. Srolovat šunku a svázat ji každých 5cm kuchyňským motouzkem. Potřít povrch zbytkem bylinek. Položit šunku do pekáče a péct ji v předem vyhřáté troubě na 230°C po 1/2 hodiny. Zalít sem tam částí vína. Snížit teplotu na 180°C a péct po 1 hodinu. Podlévat vínem každých 20min. Vnitřní teplota upečené šunky musí dosáhnout 72°C. Vyjmout šunku z trouby a nachat ji odpočinout po 10min. před nakrájením na velice tenké plátky.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 11.12.02 vloženo
  • 12133x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Bylinková směs:
  • 6 lžic soli
  • 1 lžíce pepře
  • 5 stroužků česneku, jemně utřeného
  • 1 lžíce hnědé šalotky, na jemno posekané, nebo malé cibule
  • 1 hrnek pažitky, nakrájené
  • 1/2 hrnky posekaného rozmarýnu
  • 1 hrnek olivového oleje
  • 2.5 - 3.5kg čerstvé šunky bez kosti
  • 500ml bílého, suchého vína na podlévání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská pravá Porchetta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italská pravá Porchetta

babi
6360 příspěvků 14.3.11 17:13

dolezalis, mate naprostou pravdu a mnohokrat Vam dekuji za upozorneni. Teplota 165 stupnu byla ve Fahrenheit a opominula jsem ji prevest do Celsius. Recept je upraven…

dolezalis
5 příspěvků 23.7.09 05:43
Re: Italská pravá Porchetta.

Neuslo nahodou autorce nasledujici: pri 180deg.Cels musi vnitrni teplota dosahnout 165 deg.Cels..... je podle mne nesmysl tp uz by byla na povrchu zuhelnatela, asi se jedna o preklep kdyby tam bylo 65 tak bych to povazoval za velice plausibilni udaj, nebo se snad mylim, prosil bych o upresneni.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hruškový koláč Hruškový koláč
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz