Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Polévka má být hodně hustá s rozmixovanými fazolkami a celými fazolkami. Je krásné smaragdové barvy a neobvyklé chuti.
V kastrolu sehřát olej a jemně na něm osmažit cibuli do měkka a sklovita. Přidat hrášek, brambory a za stálého míchání dusit asi 5 minut. Přidat hrst máty a vše zalít vodou, nebo vývarem. Přikrýt a dusit tak 15 minut. Po pěti minutách přidat polovinu bob fazolek. V jiném kastrolu vařit vodu, vložit tam svázané stonky z máty a zbytek fazolek. Přikryté vařit asi 2 - 3 minuty. Slít, vyjmout a zahodit stonky. Do mixeru vložit šufánek polévkového základu a šufánek oblanšírovaných fazolek. Rozmixovat a dát stranou. Rozmixovat zbytek základu polévky se zbytkem mátových lístků. Vše vrátit do kastrolu, přidat uschované rozmixované fazolky a také celé fazolky. Ochutit solí a pepřem. Jemně prohřát a podávat s nasekanou mátou. Může se také pokapat olejem.
Recept je z kategorií: Luštěninové polévky
křupavé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italská polévka z čerstvých bob fazolek
U nas se bob fazolky a hrasek dostanou koupit jiz vyloupane a zamrazene, coz usetri mnoho casu. Mrazeny hrasek se zajiste dostane koupit v CR, avsak o bob fazolkach si nejsem jista