Recept Italská pizza po americku

(Hodnoceno 2x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italská pizza po americku

Úvod

Italska pizza je skromne jedlo tak len zopar ingrediencii na tenkom ceste. Ale to bolo v tedy, ked boli vsetci chudobny v Italii, potom prisli do krajiny prebytkov a zbohatli a rozhodli sa, ze pizza je moc tenka, tak bude mat take riadne hrube cesto s vela maslom. Co tam zopar ingrediincii? Mame penazi dost zacneme ako marinara s krevetami a chobotnicami a vsak sme v Amerike tak tam pridame aj dobry steak (mozeme si to dovolit a mame radi New Orleans, tak tam dame cajun sunku a zopar chillies a zakoncime dobrou majonezou a seafood bez citrona, kdo to kedy videl). Takze dobru chut, tymto som myslel, ze Americania su ujety … Ale kazdemu ako chuti a hlavne, aby toho bolo vela.

Postup

1-Pizza base kupime americku to je hruba alebo si spravime cesto podobne ako cesky kolac, maslom nesetrime. Tym ze je hrube, dame najpr predpiect, lebo sa nam to vsetko prebori do cesta.

2-Stedro natrieme cesto pizza paradajkovou omackou (najlepsie je so samoobsluhy ako Cosco specialna tazka ako Angela Mia). Riadne to posypene talianskymi susenymi bylinkami. Zobereme za hrst struhanej mozzarelly zo samosky a stedro rosypeme. Vzdy je este treba pridat trochu miestenho syru ako cheddar na chut. Dakde este pridaju treti na chut ako emental.

3-Kedze sa nam paci juh ameriky, tak si poukladame na drobno nakrajanu pikantnu sunku cajun a chilly papricky nakladanez mexika.

4-Na to si pekne poukladame pekne velke tygrie predvarene krevety (ziadne mrazene malicke) a medzi ne si dame male nakladane chobotnicky.

4-Aby sme to zakoncili, zoberieme na tenko nakrajany kvalitny steak ako T bone. A poukladame.

5- Dame piect to horucej rury, ale najlepsie do pizza pece lebo toho mame moc vela.

6- Vyberieme a este co by bola pizza bez dobrej majonezy ako McCormick a troskou jarnych cibuliek, pekne ozdobime.

7- A nesmieme zabudnut na citron.

Další recepty na pizza

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 01.02.11 vloženo
  • 11711x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Pizza omacka vela
  • Susene talianske bylinky vela
  • mozzarella syr struhany vela
  • cheddar struhany na chut
  • tigrie krevety velke vela
  • chobotnice male vela
  • cajun sunka vela
  • steak kvalitny nakrajany na drobno
  • ochutena majoneza
  • chilly papricky vela
  • jarna cibulka
  • citron

Doporučená příloha

  • Coca Cola

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 03.02.11 00:20

Odkaz na uvaření

evina 02.02.11 19:42

suroviny jsou tak drahé a mnohdy nedosažitelné - padla by na něj celá výplata

Diskuse k receptu Italská pizza po americku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 07.02.11 11:22

Moj mladsi syn je tzv. food fanatik , studuje jedla , cestuje vari. V piatok odchadza do Ciny uz skontaktoval food blogerov v Szechuane aj v Sanghaji a ma 4 strany restauracii a specialit kde idu…
Tak som sa mu stazoval ako ma tu vysmiali ze som si to vymyslel a take pizzy sa v amerike nerobia.
(Pred Vianocami prisiel z jeho food trip USA) a tak sa neprestal rehotat :lol: :lol: :lol:
Takze aby ste vedeli tam v USA maju program co glorifikuje ich obzerstvo ,
vola sa: „Man versus Food“
to je vynatok ako jest 5 kilovu pizzu…
 http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 07.02.11 v 11:30

 
Bento
794 příspěvků 02.02.11 23:33

To som nevedel ze sa tu hodnoti podla ceny ? a nie podla chute.

Ako som pisal a co bolo vymazane … tato pizza (velmi podobna )sa predava v XVYZ (moj zakaznik ako "gourmet italian ) ano je z tych drahsich a sa predava za $ 19.90 to je
cca. KC 350.00 a je pre dvoch , troch normalnych jedakov.

PS: Aj ked je „ujeta“ je vyborna a preto dostala jeden bod od dakoho ktory ju ani neochutnal :potlesk: :potlesk:

 
evina
14 příspěvků 02.02.11 19:42

suroviny jsou tak drahé a mnohdy nedosažitelné - padla by na něj celá výplata

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.02.11 19:40
:potlesk:
 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 02.02.11 19:30

Komentujte, prosím, recept a vaše poznatky s jeho využitím. Osobní výpady mažu.

Adminka Tereza

 
pamela
68 příspěvků 02.02.11 11:10

Souhlasim s Drobkem....­.jmenovane pizzerie navstevuji prevazne americane tmave pleti,mexicane a atd.Ale pokud si clovek priplati a najde tu spravnou pizzerii tak je opravdu mile prekvapen.A to mluvim o jizanske casti Alabama.A v New Orleans ve vyhlasene restauraci znameho kuchare Emerila se pizza nedala ani polknout. :lol:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.02.11 07:17

Když se podíváte, jak vypadá „Pizza“ , kterou najdete v mrazicích boxech super a hyper marketů, zjistíte, že je to vysoká buchtová placka s náplní, která má max. 20% hmotnosti celého výrobku :-x
Vzpomínám na to, jak jsem se celých 14 dnů v USA živila roastbeefem (v supemarketech stál balíček o váze 8 ouncí = 227 g cca 3,50 $), párky byly plné masa za podobné ceny a ve vyhlášeném steakhousu v Las Vegas jsme povečeřeli 3 chodové menu i s pivem za 10 $/os. :-(

Příspěvek upraven 02.02.11 v 07:18

 
Bento
794 příspěvků 01.02.11 23:19

Ja som taku vysoku pizzu prvy krat jedol na Sicilii volala sa "sfincione " alebo tak daako .
Ale tak isto bola "chudobna ' okradnuta… :oops:
 http://www.tripadvisor.com/…_Sicily.html#…

Nie ako taka to verzia:
http://www.worstpizza.com/…12-12-08.jpg

Inac v USA v porovnani zo zvyskom sveta je jedlo neuveritelne lacne a kvalitne k cene takze aj takato pizza ktora je tzv. gourmet italian , sa da poriadit relativne lacno a z dobrych surovin.

 
Alis
2617 příspěvků 01.02.11 20:23

Sveva, ano, byly to povětšinou čtverce nebo trojúhelníkové výseče. :-) Jak to bylo obloženo už nepamatuju, čekala jsem tenkrát své první a všechno jídlo, co vypadalo normálně mi připadalo nenormální :D

Takové nakynuté skvosty se v Čechách prodávaly dlouho, fantazie kuchařů neznala mezí. Dnes už jsou běžné pece na dřevo a tenoučké těsto, klasická obloha. Dávám ti za pravdu ve všem, bohužel ti musím dát za pravdu i v ceně… :-?
Co mi ale vadí na českých pizzách je kvalita surovin… místo dobré šunky lisované cosi, místo rajčatového pyré kečup, místo trošky kvalitního sýra hora eidamu…Nechtěj vědět, co všechno se dá dát na Quatro formagi. Naposledy jsem šokovaně zírala na jídelním lístku na tavený sýr Apettito. A to všechno za cenu IA kvality :-(

 
sveva
751 příspěvků 01.02.11 19:29

Alis říkají tomu Pizza alta, tedy vysoká. Nejčastěji se peče na velkém plechu v troubě a krájí na čtvercové porce. Tenká klasická pizza se konzumuje obvykle večer, vysoká pizza se kupuje přes den na svačinu. Obloha je velmi střídmá, potře se trochou rajského pyré s kořením, před dopečením se přidá mozzarella a třeba trocha šunky. Prostě dobrý jednoduchý slaný koláč.
Drobku já zase slyšela o české turistce, která v Itálii prohlásila, že pizzu neumí dělat, je na ní málo oblohy. Mám dojem, že stále více Čechů ale dobře ví, jak která pizza má být obložená a pizzerie z počátečního hýření a bujné fantazie se pomalu přizpůsobují klasice. Bohužel mám dojem, že ne vždy přizpůsobí také ceny.
Zdravím.

 
Alis
2617 příspěvků 01.02.11 17:43

1 porce :lol:

Mimochodem nejvyšší pizzu cca 4 cm vysokou, kynutý koláč s oblohou jsem viděla (nejedla)před dvaceti lety na každém rohu ve Florencii :-)

Příspěvek upraven 01.02.11 v 17:43

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.02.11 16:49

:lol: Chechtám se a chechtám, krásně napsáno. Podle zcestovalých Američanů mají v Itálii nejhorší pizzu na světě. Není pro ně dost „bohatá“. Je to zajímavé, protože tady u nás (Boise, Idaho) jsou v nesmírné oblibě pizzerie, které dělají pizzu podle italských originálů, aspoň to tvrdí. Mohl bych je vyjmenovat. Naopak v neoblibě jsou řetězy jako Pizza Hut a Domino. Ne že by zely prázdnotou, to ne, zaskakují tam zákazníci z MacDonalda :roll: . Ale ti co o pizze něco vědí tam nejdou. :potlesk:
Casino, neboj, nepředeženete nás, jídlo je tu moc levné proti Česku, a jak jsem slyšel s připravovanou úpravou DPH vám doma ztloustnutí nehrozí. Vidíte jak o vláda dbá o vaše zdraví.

 
casino
4474 příspěvků 01.02.11 12:45

„Italska pizza je skromne jedlo tak len zopar ingrediencii na tenkom ceste“
Zdá se, že s Američany toho máme hodně společného :twisted: a při naší nátuře je nejen doženeme, ale i předběhneme…(po­kud se tak již nestalo) :mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.02.11 11:52

Bento, ty musis byt hodne bohaty pan ! :-) Na takovou pizzu by v CR padnul cely, rodinny rozpocet :-P

 
Bento
794 příspěvků 01.02.11 11:35

Inac ta pizza chutila super :palec:

PS: Ale to neznamena, ze si menin nazor na americku kuchynu, :oops:

Ja ked hovorim ze maju „ujete chute“, to neznamena, ze je jedlo zle, nechutne, prave vela krat az moc jedle a hlavne vydatne.
Len tak pre informaciu vola sa to „Italian beef and reef“.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kuře na medu Kuře na medu
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz