Recept Italská nadívaná smažená vajíčka

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozříznout vejce podélce, vyjmout žloutky a vidličkou je rozdrtit. Na pánvi rozehřát máslo, přidat žloutky, ančovičky, houby, cibuli a smažit po 2min. za stálého míchání. Přidat smetanu, petrželku a pepř. Zamíchat do žloutků. Méšeninkou naplnit půlky bílků a dát je dohromady (jemně přitisknout). Namočit je do trochu našlehaného vajíčka a obalit je ve strouhance. Prikryté dát do chladničky na 1 hodinu (mohou se připravit den dopředu). Postupně osmažit vejce v oleji do zlatova, vyjmout je a osušit na kuchyňském ubrousku. Mohou se podávat s rajskou omáčkou a těstovinami, nebo s bramborovou kaší a dušenou zeleninou. P.S.: Vhodná večeře během týdne.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 29.11.02 vloženo
  • 4866x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 na tvrdo uvařená vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička pasty z ančoviček (sardel)
  • 1 hrnek čerstvých posekaných hub, nebo 1 lžíce sušených, namočených ve vlažné vodě, vymačkaných a posekaných
  • 1/2 malé cibule
  • 2-3 lžíce smatany
  • 1 lžička posekané petrželky
  • pepř
  • 1 vejce trochu našlehané
  • strouhanka
  • olej na hluboké smaření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská nadívaná smažená vajíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz