Recept Italská letka Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Labužnická specialita jednoduchá na přípravu, jídlo je velmi syté a velmi jedlé..

Postup

Na pánvi nebo v hrnci rozpálíme olivový olej, na něm orestujeme prolisovaný česnek, přidáme oloupané a na měsíčky nakrájené hlavy žampiónu - kdo chce, může přidat i nohy (já je vyhazuji z důvodu úspory času při vaření).

Když je houba měkká, přidáme čerstvý nebo předem rozmrazený špenát a mícháme cca 10-15 min, poté zmírníme plamen a lehce vše promícháme s kysanou smetanou, dokud nebude obsah pánve prohřátý.

Přidáme veškerý nastrouhaný eidam a mícháme, než se rozehřeje.

Pak můžeme jídlo vypnout a na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem dle libosti.

Podáváme mezitím klasicky připravené fetucciny - dle návodu na obalu. Můžeme použít i domácí nudle!

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.09.12 vloženo
  • 1622x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • italské těstoviny fetucciny
  • 3 PL olivového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • cca 15 hlav žampionu
  • listový špenát 250 g - může být mražený
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 20 dkg eidamu
  • 20 dkg parmazánu, (rakletu...)

Doporučená příloha

  • fetucciny, domácí nudle, špagety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská letka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 03.06.13 22:06

Ejo, to vypadá lákavě, na rozdíl od výchozího receptu nahoře.

 
Eja
3820 příspěvků 03.06.13 17:51

Vyhledávač nabídl, proto nedávám jako nový recept.
Vše si nakrájíme předem, bude to rychlovka. 2 hrsti čerstvých špenátových listů na proužky. Hrst žampionů na jemné plátky. 1 velký stroužek čerstvého českého česneku na plátky. 1 maličká feferonka zbavená zrníček na jemné plátky.
Tagliatelle dáme vařit. Ne moc, neměly by být množstevně ve velké převaze.
Na pánvi na trošce oliváče ve fázi 2 minuty před dovařením těstovin bleskově restujeme plátky žampionů, ve fázi skoroměkké přihodíme česnek, papričku, proženeme po pánvici, přihodíme špenát, opět proženeme do zavadnutí špenátu, vypneme. Vsypeme scezené uvařené těstoviny, prohodíme, přihodíme malou hrstičku strouhaného parmezánu, na minutku přiklopíme a hned podáváme.
Solení dle chuti, pepření netřeba, pár lístečků čerstvého oregana lze. Přidání lžíce zakysané smetany před sýrem bych si taky dovedla představit.

 
listonoska
15 příspěvků 17.09.12 17:18

Asi je, nemám odhad na gramáž, házím to dtam bai voko dle chuti :cert:

 
listonoska
15 příspěvků 17.09.12 17:17

Správně, recept je docela můj a proto s Itálií nemá co dělat. Název dobrůtky však ponechávám. :*

 
casino
4473 příspěvků 17.09.12 15:39
No, nevím...

…zda by sem nesedl úvod odtud , ale patrně by měla Viktorka zbystřit, a „vyčistit“ aspoň tu italskou trikoloru 8) :mrgreen: že aby to náhodou nepřerostlo v mezinárodní incident :mrgreen: :mrgreen:

 
parles
302 příspěvků 17.09.12 14:19

Na čtyři porce 40 dkg sýra, 36 dkg smetany, 25 dkg špenátu a asi stejně tolik žampionů - není toho nějak moc? :think:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz